Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man tar bort en gastank Från 1930 Model A Ford

Det finns ett par bra anledningar för att ta bort en Ford Model A gastank. Först, naturligtvis, är att ersätta den ursprungliga 16-gauge metal en om det är dåligt rostig och bortom reparation. Andra kan gastank borttagning vara nödvändigt att rengöra tanken och tillämpa en sealer till dess inre. Använd små plastpåsar för olika skruvar och bultar du bort, och tagga varje påse med posterna "läge. Håll ett foto rekord som din bort varje objekt. Saker du behöver
Platt-skruv Tänger förare
1/4-tums öppen nyckel
kamera
Små plastpåsar
Visa fler instruktioner

1

bort instrumentpanelen genom att ta ut de fasta skruvarna som håller den på plats och försiktigt koppla hastighetsmätaren kabeln med en 1/4-tums skiftnyckel för att öppna klämman som håller kabeln till chassit. Använd tång för att lossa hastighetsmätaren kabeln på drivaxeln.
2

Lossa sele sladdar som går från instrumentpanelen och under bensintanken. Detta innebär att koppla bort kabeln som kör till tändningslåset, instrumentpanelen ljus och amperemeter. Nästa, ta ut de sju skruvarna som håller streck skenan på plats, och lyft försiktigt ut instrumentbrädan.
3

bort vindrutan genom att först ta ut de åtta skruvarna som löper längs huvudet i det övre gångjärnet. Avlägsna par skruvar på varje sida som håller vindrutan postar fästen på plats. Märk konsolerna, och ställ dem åt sidan.
4

Ta bort fästet stödja rattstången, och ta bort paret av papp inuti kåpa paneler. Ta av paret av "C" klämmor på vardera sidan av sidopanelerna till underdelen bränsletanken på plats.
5

Lossa 12 bultar bakom instrumentbrädan samt huven bandet fäst vid kroppen vid fronten. Återigen märka varje objekt och ställ åt sidan. Du kommer då att behöva lossa 10 skruvar och låsbrickor löper längs tankens framkant.
6

Luta tanken uppåt vid sin främre, och lyft ut den från under instrumentbrädan järnväg. Använd tång för att lossa ventilen gas avstängning och gasledningen och ventil på tanken. Koppla bränslemätaren, och ta bort filterinsatsen i tankens påfyllningshålet. Tanken är nu redo att rengöras, varmdoppning och förseglad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98572.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.