Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Är 1975 Chrysler Cordoba High Performance ?

Den 1975 Chrysler Cordoba är inte en sportbil genom konstruktion eller uppsåt , och det kan inte vara den första bilen som kommer att tänka på när man överväger prestanda , men det hade några kraftfulla motorer finns som alternativ. Historia

Chrysler Cordoba var en ljuspunkt i ett allmänt trista landskap för Chrysler på 70-talet . Det gjorde sin debut i 1975 som en personlig lyx fordon , medelstora , kraftigt utformade och utses . Bilen var mycket populära , och efterfrågan var högre än utbudet för de första åren . Den Cordoba var i produktionen genom 1983 .
Motorer

Tre storlekar av V - 8 motorer fanns tillgängliga för Cordoba i 1975 , och var och en av dem hade alternativ . Standarden var 318 - kubik - tums motor som producerade 135 hästkrafter som basmodellen . En 360 - kubik - tums och en 400 - kubik - tums motor fanns också tillgängliga . Var och en av dessa motorer hade två - eller fyra - fat förgasare och vridmoment - flyg transmissioner som ökade prestanda .
Högsta Performer

de bästa och motorn var ett särskilt paket som omfattar 400 - kubik - tums V - 8 . Med prestanda tuning , fyra - FAT förgasare och vridmoment - flygning automatlåda , blev Cordoba en prestanda bil . Den hade 235 hästkrafter och 320 ft -lbs . vridmoment , eller dragkraft . Denna bilens toppfart var 121 miles per timme . Det är noll - till - 60 gång var 11 sekunder , och det kunde slutföra kvartal mil i 18 sekunder .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98566.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.