Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur avkoda Antik VIN Numbers

vins, även kallad fordonets identifikationsnummer, ge information om den gör av en bil, det sin modell och året gjordes. Sedan 1980-talet har det varit obligatoriskt för vins att omfatta 17 tecken, som avslöjar information om bilens ursprung. Innan dess, information som du kan hitta i ett VIN skilde sig från bil till bil. Detta innebär att din bil kan ha mellan 11 och 17 tecken i sitt VIN. Men med lite forskning och tålamod, bör du kunna ta reda på tillräckligt med information för att avkoda din bilmodell s VIN-nummer. Instruktioner
1

Hitta din bils VIN. Denna siffra vara i pappersarbete för ditt fordon, såsom försäkringar detaljer. Men om du inte kan hitta det där bör det också märkas någonstans på själva bilen. Vins visas på olika ställen beroende på bilmodell. Platser kan omfatta dörrposten, instrumentpanelen, motorn eller ratten stolpen.
2

Research din bilmodell för att lära sig mer om VIN och hur man avkoda det. Du kan hitta information om olika bilmodeller på nätet eller från specialiserade klassisk bilhandlare.
3

Titta på VIN och fokusera på det första tecknet. Detta motsvarar bilens hemland. Vissa länder, till exempel USA och Kanada, representeras av siffror, medan andra, såsom Tyskland och Japan, representeras av bokstäver.
4

Notera det andra tecknet. Den hänvisar till tillverkaren av bilen och även kan representeras av siffror eller bokstäver. Du vet förmodligen tillverkaren av din bil redan från fordonets kroppen och pappersarbete. Titta sedan på det tredje tecknet, som representerar fabriken.
5

Leta fjärde, femte, sjätte, sjunde och åttonde tecken, som berättar mer information om bilen. Tecknen i detta avsnitt avslöjar mer om motortyp och kroppen stil av fordonet, liksom andra aspekter såsom fasthållningsanordningen. Den nionde tecknet verifierar tidigare tecken i VIN och utfärdas av US Department of Transportation.
6

Studera avsnittet chassinumret. Detta kan innehålla två tecken eller upp till åtta tecken, beroende på när bilen tillverkades. Den tionde tecknet ger dig året bilen tillverkades, medan den 11: e tecknet representerar monteringsfabriken i vilket fordonet tillverkades.
7

Titta på 12th till 17th tecken i VIN om de är presentera på din bil. Dessa siffror är en unik kod för din bil och ge samlare viktig information om den del av produktionslinjen som deras fordon kom. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98565.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.