Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Om Antik Jordbrukstraktor

Mellan 1900 och 1920 upplevde amerikanska jordbruket en guldålder välstånd. God efterfrågan och priserna får gården familjer att investera i moderna traktorer som är utrustade med förbränningsmotorer. Ökad mekanisering av jordbruket gav upphov till högre avkastning. Steam Traktorer Till Salu

sena 19th århundradet sågar ökande användningen av ångmaskinen för tröskning och plöjning. En av de välkända tillverkare var JI Case, Company. Ånga traktorer tillverkades av företaget under 1890-talet.
Bensin Traktorer Till Salu

Case Company var en av de första att börja tillverka traktorer med bensinmotorer 1912. International Harvester började produktionen av små traktorer ca 1915. John Deere började tillverka traktorer 1914. Allis-Chalmers Traktor började produktionen 1928.
Ford Traktorer Till Salu

Henry Ford bildade ett separat bolag med sin son för att utveckla en traktor 1917. Deras traktor, den Fordson, framkom att dominera marknaden fram till 1928. Den Fordson Traktorn var mindre, pålitlig och mer överkomliga för genomsnittliga jordbrukare.
Museer och samlingar

En populär privat samling av Ford traktorer, Norman museet, ligger nära montevideo, Minnesota. Den Henry Ford Museum i Dearborn, Michigan, är en annan. The Old Threshers Reunion, i Mount Pleasant, Iowa, är en av de största årliga evenemang med ånga traktorer och tröskor. Den Keller Tractor Collection, som ligger i Forest Junction, Wisconsin, har några av de mest sällsynta John Deere och Minneapolis-Moline traktorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98563.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.