Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

1937 Buick Century Specifikationer

Hemmings Motor News kallar 1937 Buick Century "en milstolpe i utvecklingen av bilen," och rättmätigt så. Bilen kraftvärmeverk och överkomliga priser med elegant art deco-stil. Collectors idag inte kommer att vara efter denna gamla klassiker för sin makt, men det är fortfarande mycket efterfrågad för sin underfundig design och koppling till det förflutna. Stilar

1937 Buick Century kom i en cabriolet coupe, sport coupe, cabriolet Phaeton, en två-och fyradörrars sedan, och en två-och fyradörrars touring sedan, enligt den klassiska Car Database. Buick producerade 848 cabriolet kupéer, 1118 två-dörrars sedaner och 21,140 fyrdörrars sedaner Touring (en större kombi), vilket tyder på att folk på den tiden var ute efter större bilar. Addera Ström

Buick Century ökat kraftigt i kraft 1937, med en rak åtta-cylindrig, 120-hästars motor. Den nydesignade talet kunde nå hastigheter på upp till 100 km /h, vilket gör den till en av de snabbare bilarna på vägen. Dessutom hade bilen bakhjulsdriven, 258 foot-pounds av vridmoment vid 2.000 rpm, en toppventilsmotor med fem ramlager och en spiralformad transmission. Den hade en enda skylt, 11-tums koppling och ett halvt avlastade.
Styrning

1937-talet hade mask och rulle styrning, med intern, expanderande nödstyrsystem på fyra hjul. Worm och rulle styrning tillåtet för mindre friktion än den traditionella styrväxeln och var en språngbräda till modern, låg friktion styrning, skriver Don Knowles i sin bok "Dagens Tekniker: Automotive Suspension och styrsystemen."

Fjädring

Den främre hjulupphängningen på 1937 Buick Century hade oberoende skruvfjädrar och bakfjädringen hade semi-elliptiska bladfjädrar. Suspension hjälper till att hålla bilen helt förbunden med vägen samtidigt minimera vibrationer och möjliggör säkrare hantering.
Dimensioner

1937 Buick Century hade en hjulbas på 126 inches och mätt 203,56 inches i längd, 72,25 inches i bredd och 68,93 inches i höjd.
Övriga specifikationer

1937 Buick Century hade en 18-liters bränsletank, en enda avgassystemet och en distributör och spole batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98558.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.