Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man tar bort en Ford Model A Motor

Ta en Ford Model A motor kräver Förprojektering och uppmärksamhet på detaljer. Vissa församlingar har små brickor och muttrar som måste hållas samman. När du kopplar och ta bort objekt, etikett och /eller väska dem och placera dem där de inte blir störd. Du kanske vill ta bilder av delar innan du tar bort dem eller skapa en steg-för-steg foto guide som hjälper dig sätta ihop motorn. Saker du behöver
¼ tum öppen ände skiftnyckel Sida 3/8 tum öppen ände skiftnyckel
5/16 i öppen ände skiftnyckel
11/16 socket och skiftnyckel
½ öppen ände skiftnyckel
Medelstora vanlig skruvmejsel
Tänger
T-handtag uttag eller uttaget förlängning
Visa fler instruktioner
1

bort motorhuven genom använda en ¼ tum skiftnyckel för att ta bort fyra 7/32 bultar från huven ledge och lyft bort den. Ta bort bygeln stavar med användning av en 3/8 tum skiftnyckel på kåpan änden och en ¼ tum skiftnyckel på kylaren änden att ta bort muttrarna. Töm kylaren och med en skruvmejsel, lossa klämmorna som håller de två slangar som löper från det att motorn. Använda en ½ tum skiftnyckel, ta bort paret av 2 tum bultarna som håller kylaren på ramen och lyft ut det.
2

Lossa fästskruven timer fördelarlocket med en försänkt skruv drivrutinen och öppna den lilla klämman som håller sladdar till spolen. Koppla stängerna timer förväg, förgasare kontroll och blandningen kontroll justering genom att försiktigt dra dem fria från våren behålla bollen uttag gemensamt.
3

unsnap de sju mattor fästen och lyft mattan över spakarna . Haka av snäppen som håller plattan nödbroms och ta bort den. Lossa plåten över batteriet och de två skruvarna som håller gummiklädd stålplåt från runt rattstången, kopplings-och bromspedaler. Skruva loss gaspedalen från dess stam och vrid spindeln till vänster. Använd en skruvmejsel för att bända ut brädorna.
4

Stäng av gasen under bränsletanken och med en 3/8 tum nyckel, ta bort muttrarna från separatorn och förgasaren och lossa linjen koppar bränsle . Ta staven förgasarinställningen och choken genom att klämma spänningen våren och flytta den rörformade hylsan upp för att avslöja laxstjärtsförband på stavens ände nära förgasaren. Ta bort hylsan, våren, platt och läder brickor och dra försiktigt staven från under huven.
5

Pull på stången i slutet av gasen hävarm för att lossa fjädern-behålls kulled . Gör detta för att stången mellan hävarmen änden av acceleratorn axeln och förgasaren och avlägsna stången från hävarmen änden av rattstången. Dra försiktigt i ledningarna från tändspolen och lossa vingmuttern på den elektriska kopplingsdosan monteras på skottet för att lossa locket.
6

Använd en 5/16 tum skiftnyckel att frikoppla ledningarna från batteriets positiva inlägg. Avlägsna muttrarna inuti kopplingsdosan för att befria alla kablar. Skruva skottet klämman som håller ledningen som går från generatorn till kopplingsdosan och med en skruvmejsel, bänd ut ledningen. På motorns vänstra sida, lossa klämman som håller ledningen till vattnet insugningsröret. Ta bort de två kablarna från kopplingsdosan stolpen. Med en tång, lossa de räfflade muttrarna från tändstiften och ta bort ledningarna. Lossa låsmuttern på distributören och öppna ställskruven tills du kan lossa distributör.
7

Använd en 11/16 hylsnyckel för att ta bort muttern som håller stöldskyddskabel och lyft . Knyt hela fördelarenhet till skott för att hålla det klart. Enligt vevhuset, skruva isär locket håller bollen på toppen av den triangulära främre radie stav, sedan lossa bultarna från kardanknuten bostäder. Med hjälp av en T-handtag uttag eller uttaget förlängning, lossa bultarna som håller motorn till ramen. Sedan, med hjälp av en motor hissa, fästa rep runt motorn och lyft ut och bort från fordonet, och placera den på ett stabilt stöd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98551.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.