Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Hur man avkoda en 1957 Chevy Motor

Början i 1955, presenterade Chevrolets en mycket elegantare utseende än tidigare modeller samt en kraftfull V-8 motor. Chevy gjort vederbörlig med smärre revideringar i 1956, men under 1957 lagt svanfenor, en styling trend i tiden. Detta gör att 1957 Chevy omedelbart igenkännbar och mycket uppskattad av de flesta auto samlare. Många faktorer avgör värdet på en gammal Cheva, även om den fortfarande har sin ursprungliga fabriksinstallerade motor. Lär dig att avkoda siffrorna stämplat på din 1957 Chevy motor för att avgöra om det är original till din bil. Saker du behöver
Ficklampa (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta reda på motorkod stämplat i motorblocket. För 6-cylindriga motorer, kolla bakom distributören på den högra sidan, eller passagerare, sidan av blocket. För 8-cylindrar, kolla bakom vattenpumpen på framsidan av blocket. Använd en ficklampa om det behövs.
2

Kontrollera det första tecknet i den stämplade koden. Det bör vara en bokstav som står för monteringsfabriken som tillverkat motorn. "T" står för motorns monteringsfabriken i Tonawanda, New York. "F" står för anläggningen i Flint, Michigan.
3

Kontrollera nästa tecken att bestämma månad motorn gjordes. "1" står för januari, "2" för februari, och så vidare upp till "9" för september. Oktober, november, och december representeras av bokstäverna "A", "B" och "C" respektive.
4

Kontrollera de nästa två tecken, som står för dagen i månaden.
5

Bestäm exakta motor som används i bilen genom att avkoda de två sista bokstäverna i motorkod. Det finns för många att räkna upp här, men brev koder som börjar med ett "A" eller "B" indikerar en 235 kubiktum 6-cylindrig motor. En två-brev motorkod börjar med ett "C" betecknar en 265-kubiktum V-8, och "E", "F" och "G" koder tyder på en 283-kubiktum V-8.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98458.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.