Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Beskärningen av bilar

I den första delen av 1800-talet, var hästen motorn för persontransporter. Eftersom talet gick mot sitt slut, men tog en ny teknik i en horseless vagnen. Denna avancemang verkade opraktiskt vid första, men under första halvan av 20-talet, ersatte bilen hästen och blev en sann del av det amerikanska samhället. Mycket tidigt försök
ett antal tidiga mönster utställningsmonter en önskan om eldrivna transporter.

Konceptet med att använda någon form av "icke-animalisk" makt att skapa enhet för transport är gammal. Det finns mönster för fordon som använder vindkraft som går tillbaka till 1300-talet. En ångdrivna fordon uppges ha byggts i slutet av sextonhundratalet. En uppfinnare som heter "M. Brezin" skapade en ångdrivna fordon år 1769 som kunde resa några miles per timme.
Födelse Förbränningsmotorn
En trehjulig vagn drevs av en petroleum powered motor 1858.

Bilen, som vi känner den, är väldigt mycket en produkt av sin kraftkälla. Även om det har funnits bilar som har använt andra strömkällor, har den primära kraftverket i bilar förblev förbränningsmotor. Samtidigt fanns det en design på 1600-talet för en motor med krut som drivmedel, var den första förbränningsmotorn inte förrän 1807. Kanske viktigare utveckling, var dock en petroleum-förbränningsmotor som tog ett trehjuligt fordon femtio miles i 1858.
Steam Bilar Till Salu Steam var ett populär kraftkälla för tidiga experimentella bilar.

Även ånga hade använts som en kraftkälla för fordon både teoretiskt och praktiskt (lok är ett klassiskt exempel) i många år, såg på 1870-talet en våg av intresse för ånga som drivmedel för personbilar. Olika experimentella designer skapades. Vissa var mer framgångsrika än andra. År 1878, avslutade en en två hundra mil lopp med en genomsnittlig hastighet av sex miles per timme.
Första Bensin drivna bilar
Bensin ermerges som bränsle för bilar nära slutet av 1800-talet.

Det första patentet för en bensindriven bil tilldelades Karl Benz i 1886. Den första riktiga bensindrivna bil i Amerika, men skulle anlända på 1890-talet. Charles och Frank Duryea byggt det genom att installera en motor på en häst buggy. Deras bil är i USA Nationalmuseum idag. Henry Ford byggde sin första bil vid ungefär samma tid och sålde den för $ 200.
Tidig produktion Bilar Till Salu den första produktionen bilarna kom i slutet av 1800-talet.

Medan Ford blev känd som grundaren av den amerikanska bilindustrin, slå Duryea bröderna faktiskt honom till det. Det fanns tretton av sina fordon som tillverkas i 1896 och de var verkligen bland de mest framstående biltillverkare tidigt i utvecklingen av bilen. Den böjda streck Oldsmobile föregick även Ford serietillverkade fordon, debuterade 1901. Addera Ford Motor Company
Ford Motors lanserade den moderna bilen eran.

Ford Motor Company introducerade T-Forden 1908. Den föreställde en bil som hade tillräckligt med ström för att fungera som en praktisk bil. Det kunde nå en topphastighet på 45 miles per timme, vilket gör det ganska användbart. När produktionslinjen konceptet sattes på plats 1913, var bitarna allt på plats för den sanna början av bilindustrin. Även om det fanns en hel del leder upp till det, detta var den sista delen av resan till de första moderna bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98422.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.