Svenska Bil >> bilentusiaster >> antika bilar >> Content

Regler för antika tallrikar Automobile License

Bil licensiering är en funktion av de enskilda staterna, oavsett om bilen är en aktuell modell eller en antik eller klassisk bil. Precis som varje stat har sina egna licensregler för sent-modell bilar, de lagar som gäller antika bilar varierar också beroende på den stat där bilen är registrerad. Det är viktigt att kontrollera med din statliga Department of Motor Vehicles för att säkerställa att din klassiska eller antika bil är korrekt licensierad och taggade. Typer av registreringsskyltar för antika bilar

Året för göra plattor brukar tilldelas antika bilar att utse året bilen tillverkades. Många klassiska bilar ägs av historiska skäl och drivs i parader och speciella evenemang bil, så YOM registreringsskyltar anger året för bilen till casual observatör.

Vissa jurisdiktioner, såsom District of Columbia, har utfärdat HMV (Historic Motor Vehicle) plattor och AC (Antique Car) plattor. Staterna definierar "historiska" och "antik" på olika sätt. Vanligtvis, "antika" bilar är av något märke eller modell av en viss ålder, medan "historiska" bilar har någon form av särskilt värde, till exempel en begränsad produktion drivs eller tillverkats av ett bilföretag inte längre i näringslivet.
< p> En annan registreringsskylt för antika bilar är "samlare" plattan. För att få en samlare platta, måste bilägaren registrera en utsaga som säger att bilen kommer att användas som ett samlarobjekt och inte för allmänna transporter. Bilägaren har att besluta om att använda en samlare platta eller en Tillverkningsår plattan, men inte båda. Staterna vill se till att dubbla licensnummer inte används
licensregler för olika typer av äldre bilar

Många stater har en extra beteckning för antika bilar:. " Utställningen "bilar. Dessa bilar måste få speciella taggar, ibland i stället för faktiska plattor eftersom de inte får köras på vägarna.

Utställning bilar är avsedda endast ska visas på bilshows eller köras i parader och liknande evenemang. Eftersom de inte används för allmänna dagliga transporter, är antika bilar som bara ställs ut brukar inte utfärdat typiska registreringsskyltar.

Registreringsskyltar för antika eller historiska bilar ofta utfärdas i omväxlande färger och icke-standardiserade talsystem till skilja dem från registreringsskyltar för aktuella bilmodeller.
International Antique Car licensregler

stater i USA har olika regler och föreskrifter för att utse och licensiering antika eller historiska bilar, och det är samma för många länder runt om i världen.

I många länder, är bilar som är en viss ålder anses "antika" oavsett deras historiska betydelse. I Australien, måste en bil vara minst 30 år gammal, medan i Storbritannien, är bilar anses antika om de är byggda före 1973.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/antique-cars/98406.html

Previous:
Next:

antika bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.