Hur du skyddar en bil garanti

En bil garanti betalar för säkerställda reparationer av din bil när det behövs. Nya bilar kommer med en garanti från tillverkaren, som tillhandahålls av tillverkaren av fordonet och är bra på alla samma-göra återförsäljaravtal. Eftermarknad garantier kan användas vid varje deltagande bensinstation. Två typer av garantier finns: Powertrain och stötfångare till stötfångare. Varken Garantin täcker slitage-och-tår poster, men en drivlina täcker de viktigaste komponenterna i motorn och transmissionen. En stötfångare till stötfångare garanti täcker nästan allt som inte kräver underhåll. Oavsett vad du har, skydda den att begränsa din framtida reparation ansvar. Instruktioner
1

Läs över din garanti kontrakt grundligt. Vissa skiljer sig något, men de flesta kräver att du behålla ditt fordon lämpligt. Att ta reda på vad som omfattas kan förhindra förväxling. Nybilsgaranti informationen är detaljerad i hela din instruktionsbok, och om du har köpt en förlängd garanti, detaljerna täckta i ditt kontrakt.
2

Hämta en kopia av din instruktionsbok om du inte har någon (se Resurser). De flesta tillverkare (men inte alla) erbjuder en online-version av en instruktionsbok. Granska rekommenderade serviceschemat för din bil om du har en garanti från tillverkaren.
3

service din bil som rekommenderas i kontraktet eller instruktionsboken. Du kan också ringa en samma-göra återförsäljare för information om servicebehov om du inte kan komma åt din instruktionsbok. Du behöver inte gå till en ny bilfirma för service om inte din garanti endast ges av eller funktionsduglig vid återförsäljaravtalet som sålde du bilen eller garantin.
4

Spara kvitton för alla underhållsservice . Detta inkluderar oljebyten, Däck rotationer, Rembyte och inspektioner. Reparera eventuella rekommenderade underhåll poster. Inte gör det kan det orsaka skador på andra delar i bilen.
5

Skapa en fil eller mapp för att hålla reda på reparationer. Du kan behöva dem om du måste använda din garanti. Om du har en eftermarknad garanti, företaget troligen har en representant som kommer att komma ut för att inspektera din bil. Om det visar sig att du inte behålla den och du är på fel, kan din ansökan avslås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/extended-car-warranties/80328.html

Previous:
Next:

Utökad bil garantier

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.