Vad Är 30 dagars citron lag?

Alla konsumenter i varje stat omfattas enligt den federala citron lag. Den citron lag skyddar alla konsumentprodukter, inklusive bilar, lastbilar, motorcyklar, husbilar, båtar och alla andra konsumentprodukter. Den 30 dagars citron lag behandlar reparations-intervallet och täckning period som varje stat, enligt statens citron lag. Reparationsförsök

flesta stater anser en produkt eller ett fordon en citron under 30 dagars citron lag om det har genomgått tre till fyra reparationsförsök för samma problem, sex till åtta reparationsförsök gjort på hela produkten eller om produkten har varit ur drift i 30 dagar. "Reparera försök" avser antalet gånger ansträngningar görs för att åtgärda ett specifikt problem eller multipla problem.
Lagar

State-specifika lagar varierar från land till land och det kan ta en advokat som är väl insatt i din statens citron lag att tolka konsumenternas rättigheter. De flesta stater kräver att en tillverkare ger en konsument en återbetalning eller en ersättare, om ett fordon är ur drift för 30 dagar inom de första 12.000 till 18.000 miles eller 12 till 24 månader efter köpet.

30 dagar citron lag får inte omfatta vissa konsumentprodukter. Två federala lagar, den Magnuson-Moss Warranty Act och Uniform Commercial Code (UCC), har utformats för att skydda konsumenterna mot defekta konsumentprodukter som faller utanför delstatslag citron.

Magnuson-Moss Warranty Act skyddar köparen av konsumtionsvaror så länge produkten används för personligt, familj eller hushållsändamål och kosta mer än $ 25.00. Om staten stiftar lagen, har konsumenten rätt till en reparation, byte eller återköp. Uniform Commercial Code (UCC) reglerar försäljning av varor, bank instrument, överlåtbara värdepapper, remburser, räkningar

för mottagandet, bulk överföringar och investeringar i värdepapper. Målet med UCC är att förenkla certifikatprogram transaktioner. Den UCC reglerar kommersiell handel.
Arbitration

Vissa stater kräver att du gå igenom ett skiljedomsförfarande för att lösa tvister om en "citron". Endast om, efter medling, förblir du missnöjd med nått beslut kan du fortsätta upprättelse genom en domstol angående din defekta produkt eller fordon. Även om det inte behövs under skiljedom, är det lämpligt att rådgöra med en advokat för att avgöra det bästa tillvägagångssättet.
Framgång

Definitionen av en produkt som en "citron "beror på fordonets ägare förmåga att föra noggranna anteckningar om fordonets, eller produktens, reparation historia. För fordon, bör register visar en exakt tidslinje av sin historia, inklusive reparationer datum och den totala tiden det har varit ur drift.
Råd

inte skrämmas av återförsäljare och tekniker. Låt inte dem för att minimera problem med din bil eller berätta att problemet med din bil inte passar definitionen av en citron enligt federala och delstatliga lagar. Endast en advokat som är väl insatt i de tillämpliga federala och delstatliga lagar kan avgöra om din defekta fordon eller produkt passar den juridiska definitionen av en citron.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/extended-car-warranties/80321.html

Previous:
Next:

Utökad bil garantier

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.