Skillnader mellan Powertrain & Omfattande Garantier

Auto garantier, både fabriken garantier och de som säljs eftermarknaden, kan vara utdelning i två klasser: omfattande garantier och drivlina garantier. Om köparen har funderar på att köpa en eftermarknad garanti, bör skillnaden mellan de två typerna förstås före undertecknandet av kontraktet garantin köp. Vad finns i

En drivlina garanti täcker de rörliga delarna av motorn, transmissionen, drivaxel och axlar. Garantin brukar inte täcka tillkommande delar till motorn som elektronik. En uppdelning som skulle täckas under denna garanti är sällsynt, men reparationerna skulle vara dyrt. En omfattande garanti, ofta kallad "bumper-to-bumper," täcker hela den del av bilen med endast ett fåtal undantag som däckslitage och vindrutetorkare.
Garantin

Många nya bilar levereras med både en drivlina och omfattande garanti med olika villkor. Den omfattande garanti som täcker hela bilen kan vara bra för tre år eller 36.000 miles, och drivsystem garanti utökar täckningen på specifika drivlina delar ut till sex år och 100.000 km. Som en bil blir äldre, omfattande garantianspråk oftare, så att tillverkaren vill begränsa tidsperioden. De flesta fordon kan ha motor och transmission kör för 100.000 miles utan större problem.
Effekt av
fordonsålder

Omfattande garantier kommer med nya bilar och kan köpas för sent-modell begagnade bilar. På äldre begagnade bilar, kommer garanti företag erbjuder endast drivlinan garantier. Certified begagnade bilar brukar komma med en drivlina garanti som en del av certifieringsprocessen, och bilhandlare kommer att sälja en omfattande garanti som utökar garantin på den använda certifierade bil.
Kostnad

Utökade garantier kan köpas på både nya bilar och många begagnade bilar. Omfattande utökade garantier kostar betydligt mer än drivlinan garantier eftersom de omfattande och kära kommer att täcka nästan allt som bryter på bilen. Powertrain garantier normalt kostar mindre än $ 1000, medan en omfattande man kan vara $ 2.000 eller mer. Valet av garantin bör baseras på de täckta poster samt kostnader. En defekt motorns styrdator skulle omfattas av en heltäckande garanti men inte en drivlina ena, och den omfattande garanti skulle betala sig med att ett objekt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/extended-car-warranties/80309.html

Previous:
Next:

Utökad bil garantier

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.