Om eftermarknad bil garantier

När du köper en ny bil, kommer det normalt komplett med en fabriksgaranti. Denna fabriksgaranti gäller vissa typer av reparationer som kan bli nödvändiga för din bil i framtiden. När fabriksgarantin upphör (vanligtvis mellan 3 och 10 år), kommer du inte längre betala stöd för någon av bilens reparationer. Däremot kan du förlänga garantin genom att köpa en eftermarknad bil garanti. Identifiering

En eftermarknaden bil garanti är i huvudsak en försäkring mot bilen som köps efter den första försäljningen av bilen. Ibland kallas utökade garantier, kan denna typ av serviceavtal eventuellt spara dig tusentals dollar i framtida reparationer. Däremot är det viktigt att känna till detaljerna i garantin kontraktet samt tillförlitligheten av företaget du köper från, för att se till att du får mest för pengarna.
Överväganden

eftermarknaden garantier är inte för alla. Till exempel, om du planerar att sälja din bil innan fabriksgarantin löper ut, det finns absolut ingen anledning att köpa en förlängd garanti. Förstå tillförlitlighet och gemensamma reparationer i samband med just ditt fordon kan också hjälpa dig att avgöra mot en eftermarknad garanti. Trots allt, om din bil har en låg sannolikhet att kräva dyra reparationer, kan det inte vara kostnadseffektivt att köpa en eftermarknad garanti.
Varning
< p> Om du föredrar att inte få oväntade auto kostnader i framtiden, kan det vara smart att börja shoppa runt för en eftermarknad bil garanti. När du väljer en garanti återförsäljare, är det viktigt att förstå att det finns en hel del fly-by-night företag som inte har ditt bästa för ögonen. Därför väljer ett företag som har varit i branschen i många år och har en trovärdig historia. En kredit union är vanligtvis en tillförlitlig plats för att köpa en eftermarknad garanti.
Kostnad

Kostnaden varierar kraftigt för eftermarknaden garantier. När man jämför kostnaderna, är det viktigt att notera vilken nivå av täckning kommer med garanti. Vissa avtal garanti kan omfatta slitage reparationer, andra inte. Om du vill att majoriteten av framtida reparationer som ska omfattas, men du vill förmodligen en stötfångare till stötfångare garanti. Dock vara medveten om att den här typen av stora täckning sannolikt kommer att kosta mer i premium avgifter. Addera Expert Insight

Beyond priset, är det viktigt att till fullo förstå det finstilta i eftermarknaden bil garanti innan du köper. Här är ytterligare några frågor att ställa dig själv innan du skriver på den streckade linjen:

Kan garantin överföras? Om du vill ha möjlighet att överlåta garantin till den nya ägaren när du säljer bilen (det är en extra försäljningsargument), kommer du vill ha en garanti som är transferable.Where kan reparationer utföras? Reparationer som täcks av garantin kan kräva att du besöker en viss reparation shop.Do garanti betalningar kräva återbetalning? Under vissa planer, är bilägaren skyldig att betala reparation räkningen och sedan skicka in ett kvitto för ersättning. Om du inte vill göra detta, undvika denna typ av plan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/extended-car-warranties/80298.html

Previous:
Next:

Utökad bil garantier

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.