Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Jämföra Bilar >> Content

Nackdelar med CVT-växellåda

En CVT eller kontinuerligt variabel transmission, använder en remskiva och rem för att tillhandahålla ett obegränsat utbud av växlar när man kör bil. Även om detta system teoretiskt medför bränslebesparing än en traditionell automatisk transmission, finns det vissa nackdelar. Långsam respons

Även en CVT transmissionen erbjuder ett obegränsat utbud av växlar, kan transmissionen vara mycket långsam att svara på gaspådrag ingång. Eftersom banden i transmissionen anpassa sig till gasspjället ingång, kan du märka fordonet varvtal ökar snabbare än bilen accelererar.
Inte repareras

Vissa CVT transmissioner göra inte ens tillåter användaren att kontrollera vätskenivån. Det innebär att även regelbundna kontroller av transmissionen är en återförsäljare endast procedur.
Långsammare acceleration

CVT transmission stjäl mer effekt ur en motor än en traditionell automatisk eller manuell växellåda. Medan en CVT är bränslesnål, kommer det att ta tid att anpassa sig till den långsammare acceleration.
Högre kostnad

CVT-växellåda medför en högre kostnad än en manuell eller traditionell automatisk växellåda. Trots ökade kostnader för en CVT är inte så betydande, har den långsiktiga tillförlitligheten hos CVT transmissioner ännu inte fastställts. Erbjuder god bränsleekonomi
Expert Insight

CVT transmissioner , men det kan ta lite tid att vänja sig vid kördynamik. Om överväger ett fordon med en CVT, vara säker på att slutföra en grundlig provkörning. Var också noga med att kontrollera om tillverkaren erbjuder en traditionell automatlåda i din önskade bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/comparing-cars/79828.html

Previous:
Next:

Jämföra Bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.