Hur avdelning en begåvad fordon i Michigan

En ny eller begagnad bil är en av de mest spännande gåvor en person kan få, och överföring av äganderätten till den nya ägarens namn är en enkel och relativt billig process i Michigan, så länge du har all nödvändig dokumentation. Att se till att alla former fylls ut ordentligt innan du gör resan till statssekreteraren kontor för att överföra din titel kommer att minimera den tid det tar innan du kan njuta fullt ut av din nya bil. Instruktioner
1

Få den ursprungliga titeln från den person som ger dig bilen. En kopia av titeln kommer inte att accepteras. Givaren måste fylla i och underteckna säljarens delen av titeln, inklusive information såsom datum, namnet på mottagaren, och bilens mätarställning.
2

Kontrollera ramnumret (VIN ) på titeln mot VIN på fordonet för att vara säker på att de stämmer, och kontrollera att givaren korrekt har fyllt i alla nödvändiga uppgifter. Om registreringsskyltar inte också överförs till mottagaren, måste givaren ta bort dem. Enligt Michigan lag, kan en nyligen förvärvad fordonet köras direkt hem utan registreringsskyltar.
3

Besök din lokala statssekreterare filial med din pappersarbete inom 15 dagar efter mottagandet av fordonet. Helst ska givaren och mottagaren går till kontoret tillsammans för att slutföra processen äganderättsöverföring, men det kan avslutas med endast mottagaren närvarande så länge givaren har redan fyllt sin del av titeln. Förutom titeln, måste mottagaren ta hennes identifiering och bevis på auto försäkring. Detta måste vara Michigan no-fault försäkring, ingen out-of-state försäkringar kommer att accepteras
4

Betala alla nödvändiga avgifter.. I december 2010, att avgiften överföra en titel är $ 15, vilket kan betalas via kontanter eller kreditkort. Om fordonet har givits till dig av en nära anhörig, till exempel en förälder, styvförälder, morförälder, syskon, barn eller make, kommer 6% användning skatt frångås.
5

Vänta att få din nya titel med posten. Om du inte vill göra det här, gör Michigan erbjuder en möjlighet att få en omedelbar titel för en extra $ 5 avgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-private-sale/79664.html

Previous:
Next:

Bil Private Sale

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.