Tips om begagnade husbilar

Ta de svåraste aspekterna av att köpa en begagnad bil och ett nytt hem, och du har en god uppfattning om komplexiteten i att köpa en begagnad husbil. Motoriserade fritidsfordon består av två separata samlingar av potentiella problem, och en potentiell köpare måste vara beredd att uppmärksamma både den "motor" och "hem" sidor av myntet. Mekanik

Som med alla begagnad bil eller lastbil, tillståndet i motor, växellåda och drivlina måste kontrolleras. Eftersom många husvagnar används endast för semester, kommer vissa husbilar har låga miles, men felaktig lagring och dåligt underhåll kan göra en RV med 30.000 miles lika slitna som en med 100.000 miles. Det är bäst att ha en professionell check ut motorn och transmissionen, om möjligt. Var uppmärksam på däcken också. Husbil däck bör bytas vart femte till sju år oavsett hur mycket slitbanan är kvar på dem, och de utgör en betydande kostnad. Det finns datumkoder tryckt på sidoväggarna som kommer att låta dig veta hur gamla däcken är. Som med alla fordon som används, bromsar och fjädring villkor bör också utvärderas, helst med en provkörning. Addera House Components

Nr 1 oro i en begagnad motor hem är strukturell integritet. År av skakning över vägen och väderexponeringen kan orsaka läckor, så inspektera insidan av husbilen mycket noga för tecken på vattenläckage. Läckor gillar att gömma sig bakom fönsterkarmar, i garderober och under instrumentbrädan. Telltale snedvrida av inre eller yttre paneler är en viktig varningssignal.

Precis som ett hus, har en husbil VVS, el och klimat kontrollsystem som måste vara i funktionsdugligt skick. Kontrollera vattenpumpen, kranar och toalett för korrekt drift. Alla lampor och eluttag bör kontrolleras för drift, och generatorn (om sådan finns) ska testas också.
Andra objekt

Varje husbil har en rad apparater som kommer att behöva kontrolleras. Även om tränaren är fortfarande under dess fabriksgaranti, är de flesta RV apparater som omfattas av respektive tillverkare, så det är en bra idé att kolla på nätet för att vara säker på att reservdelar finns tillgängliga för ditt kylskåp, spis, luftkonditionering enheter och ugn. Ett stort antal husbil tillverkare har gått i konkurs under de senaste åren, så det är en bra idé att se till att du kan få bilen arbetade på vid behov. "Orphan" husbilar inte nödvändigtvis bör undvikas, men det är bra att veta statusen på potentiella fabriken stöd.

Med en ny husbil köp, är det en bra idé att spendera tid med att fordonet ska Se till att du och dina medresenärer kommer att vara bekväm med den storlek och layout. Se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme, liksom. Om du köper från en privat fest, be den nuvarande ägaren om handböcker finns för fordonet samt alla apparater.

Ett antal källor på nätet ger praktiska checklistor för blivande RV köpare. Skriv ut en av dessa för referens när de inspekterar en husbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-private-sale/79659.html

Previous:
Next:

Bil Private Sale

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.