Hur får man en automatisk titel när en person har dött i Arizona

Arizona Motor Vehicle Division (MVD) kommer att överföra en bil titel i ditt namn, även om den ursprungliga ägaren inte överlåta eller prenumera över titeln före sin död. MVD endast kommer att överföra en bil titel om minst 30 dagar har gått förbi ägarens död, överstiger bilens värde inte $ 50.000, och om du har rätt att ärva fordonet genom testamente eller legal arvsordning, vilket innebär att du är make eller barn till den avlidne. Om fordonet överstiger $ 50.000 i värde, det finns ingen vilja, du är inte den rättmätige arvingen eller det finns en tvist, talan i bouppteckning domstol krävs. Instruktioner
1

Skaffa en certifierad dödsattest. En certifierad dödsattest kan beställas från en lokal Arizona Vital Records kontor. Den sökande måste vara 18 och kunna bevisa relationen. Bevis av relation skulle innefatta ett födelse-eller vigselbevis som visar din relation till den avlidne. Endast makar, närmaste familjemedlemmar och juridiska ombud kan beställa en certifierad födelseattest. Kostnaden för en certifierad dödsattest är $ 10, som av 2010.
2

Slutför icke bouppteckning utsaga formulär. Denna form krävs av Arizona Motor Vehicle Division och används för att överföra ett fordon från den avlidne ägaren till den sökande. Den avlidnes fullständiga namn, dödsdatum och dödsort måste anges i motsvarande fält i formuläret. VIN, år, märke och modell på fordonet måste också redovisas. Du måste också vederbörligen svär att du är rätt arvinge genom testamente eller testamente arv. Om inte, se Tips för bouppteckning information.
3

Ha din signatur på den icke-bouppteckning attesterad utsaga formulär. Du måste skriva under blanketten framför en certifierad notarie eller MVD agent. När du undertecknar detta dokument, är du också svära på att bilens värde inte överstiger $ 50.000, dog ägaren mer än 30 dagar före fylla i detta formulär och du är rättmätigt rätt till den avlidnes egendom.
4

Skicka in det ifyllda formuläret, fordon titel, statligt utfärdat identifiering och certifierad dödsattest till MVD representant. Du är skyldig att betala avgiften titel överföring av $ 4, från 2010, och ta hand om någon back registrering innan titeln överförs till ditt namn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-private-sale/79655.html

Previous:
Next:

Bil Private Sale

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.