Hur man tar över betalningar på en bil lån från en privat säljare

Om du planerar att köpa en bil som fortfarande har ett utestående lån, kan du vara intresserad av att ta över bara bilen betalningar. Detta kan vara riskabelt, särskilt om du inte gör det genom långivaren, eftersom ägarhandlingarna för bilen kommer fortfarande att vara i säljarens namn. Du kan dock vidta åtgärder för att skydda dina intressen i händelse av att saker går surt med säljaren. Instruktioner
1

Få kontaktinformationen för långivaren från säljaren. Kontrollera också att du som får kontonummer för säljarens billån.
2

Kontakta långivaren att begära att ta över bilen betalningar. Du måste fylla i en kreditansökan för att se om du uppfyller långivarens kriterier att ta över bilen betalningar. Detta kommer att få bilen i ditt namn du är godkänd.
3

Upprätta ett skriftligt avtal mellan säljaren och dig själv om långivaren inte kommer att låta dig ta över betalningarna. Var noga med att detaljerna i kontraktet att du kommer att ta över utbetalningarna, mängden av betalningarna, när och hur utbetalningarna görs, vad händer om du inte gör de betalningar och hur titeln ska levereras till dig en gång du betalar av lånet. Gör en kopia av avtalet så att du har totalt två exemplar.
4

Ta kontraktet till en notarie med säljaren så att var och en av er kan underteckna den och ha den attesterad. Du var och bör ha en attesterad och undertecknat kontrakt. Om du inte vet var man kan hitta en notarie, prova en lokal UPS Store eller FedEx Office Store. Kontakten kommer att förse dig med bevis på ägande i händelse av att du har problem med säljaren i framtiden.
5

Ansök om din egen auto lån så att du kan betala av säljarens lån och göra dina egna betalningar. Du kan ansöka med någon bank, Credit Union eller finansbolag som du gillar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-private-sale/79637.html

Previous:
Next:

Bil Private Sale

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.