Hur man överför en bil titel i British Columbia

Ontario Ministry of Transportation (MTO) handlägger ärenden som rör bilen registrering och titel. Om du nyligen köpt ett begagnat fordon, ärvde ett fordon, eller fick en begagnad bil, måste du följa korrekt förfarande att sätta bilens titel i ditt namn. När processen är klar, ställa bilen titeln på en säker plats. Dokumentet bevisar att du äger bilen. Saker du behöver
Vehicle tillstånd från föregående ägare
Safety Standards Certificate
Försäkringsbevis
Licensavgift
Identifiering
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera ett MTO kontor nära dig. Ring 1-800-387-3445, kommer expediten berätta vilka platser är nära dig.
2

Fyll i "ansökan om överföring" på baksidan av fordonets tillstånd. När du tar över ett begagnat fordon (antingen genom försäljning eller på annat sätt), bör den tidigare ägaren ger dig fordonets tillstånd.
3

Skaffa en säkerhetsstandarder certifikat. Dessa certifikat utfärdas av regeringen godkända bensinstationer och erhålls efter en mekaniker inspekterar bilen för säkerheten. Du borde ha fått detta intyg innan man tar över bilen, om bilen är osäkert att köra kan du inte registrera den i Ontario. Om du inte har detta certifikat när du försöker att registrera bilen i ditt namn, har bilen besiktigas av en godkänd mekaniker (ring numret i steg 1 för att hitta en nära dig) och få ett intyg. Certifikat är giltigt i 36 dagar efter inspektionen.
4

Skaffa paketet fordonsinformation för begagnad bil. Detta steg är endast nödvändigt för privat försäljning. Hoppa över detta steg om du har ärvt bilen eller var begåvad bilen. Paketet innehåller information om bilen som chassinumret, registreringsnummer, år och modell, färg, och dess specifikationer motor.
5

köpa försäkring för fordonet.

6

Ta fordonets tillstånd, informationspaketet (om det behövs), den standard säkerhetsintyg, försäkringsbevis, och din legitimation till närmaste MTO gren. Skicka in material till kontorist och betala en övergångssumma (CA $ 20 såsom av 2010).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-private-sale/79633.html

Previous:
Next:

Bil Private Sale

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.