Egen bil Försäljning Lagar i Kalifornien

En privat försäljning, vilket är en transaktion mellan två individer snarare än med någon licensierad verksamhet, är ett av de enklaste sätten att köpa eller sälja en begagnad bil. Men privat försäljning är inte helt oreglerat av regeringen. I Kalifornien finns det vissa rättsliga krav för både köpare och säljare i sådana transaktioner. Försäljning vs Transfer

Enligt kalifornisk lag, ett fordon byter ägare helst transaktionen kallas en överföring. Detta gäller arv, gåvor och privata försäljningar lika. Därför, oavsett hur mycket köparen betalar för en bil i en privat försäljning, inbegripet situationer där inga pengar byter ägare, lagarna för ett fordon överföring fortfarande gäller. Addera Vehicle Titel

En av de centrala lagarna till California fordonet överföringen överför titeln från den ursprungliga ägaren till köparen. För att göra detta, måste båda parterna att underteckna på baksidan av den ursprungliga California titeln, som också innehåller ett utrymme för att lista bilens körsträcka. Om den ursprungliga titeln är förlorade eller saknas, kommer säljaren att behöva ansöka om en ny titel genom Kalifornien DMV innan slutföra försäljningen.
Övergångssumman

Köparen måste ta klar titel till en California DMV kontoret att betala övergångssumman. Som av mars 2010, är ​​California fordonet övergångssumman $ 15. DMV sedan kommer att skicka en ny titel med den nya ägarens namn till köparens hemadress.
Smog inspektion

I de flesta fall måste köparen presentera en smog inspektion när de ansöker om titeln överföringen. Det är säljarens ansvar att förse köparen med en smog kontrollintyg som är mindre än 90 dagar gammal. Intyget skall fortfarande vara inom 90 dagar efter att den har utfärdats när köparen besöker DMV.
P Det finns flera fall där kalifornisk lag inte kräver en smog kontrollintyg för ett privat fordon försäljning. Dessa inkluderar överföringar av hybrid-eller elfordon, bilar från årsmodell 1975 av tidigare, dieseldrivna bilar och bilar som drivs med naturgas som bränsle och väger mer än £ 14.001. När en bil överförs mellan nära anhöriga, finns det heller inget behov av en smog kontrollintyg.
Övriga avgifter

Efter en privat försäljning, köparen måste också betala en avgift för registrering av förnyelse och en användning skatt. Användningen skatt baserar sig på den nya ägarens län och bostadsort. Registreringen är baserad på klass och fordonets vikt, och kommer automatiskt att överföra den nya registreringen i den nya titeln innehavarens namn. Den nya ägaren kommer att få en ny registrering klistermärke, som skall fästas på den bakre registreringsskylten.
Registreringsskyltar

Kalifornien lag mandat att registreringsskyltar kvar på en fordon som säljs via en privat försäljning. Om fordonet har egna tallrikar, överföra dem till köparen tillsammans med den egna bilen. Köparen kan ansöka om nya registreringsskyltar tillsammans med registreringen förnyas och överföring, men detta kommer att kräva en extra avgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-private-sale/79628.html

Previous:
Next:

Bil Private Sale

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.