Hur ändrar jag en titel för bil i Georgien?

Enligt Motor Vehicle Division i Georgia Department of Revenue, alla bilmodeller 1986 eller äldre måste ha en registrerad Georgia titel. Du har 30 dagar från inköpsdatum (eller det datum då fordonet gavs till dig, när det gäller en gåva) för att få titeln på bilen överförs till ditt namn. Du kan hämta och lämna korrekt pappersarbete att begära titeln överföring hos din lokala länet tagg kontor. Saker du behöver
Bevis på ansvarsförsäkring
Körkort
MVD formulär MV-1
Proof fordonet har passerat utsläppen inspektion
Penna med blått eller svart bläck
Betalning för avgifter
Visa fler instruktioner
1

Fråga den tidigare ägaren till den ursprungliga titeln på fordonet, om det är tillgängligt. Detta kommer göra att få fordonet titeln överförs till ditt namn mycket lättare. Om den ursprungliga titeln är tillgänglig, det finns en del för överföring på titeln. Har den ursprungliga ägaren tecken på lämplig plats, vilket tyder på att han överlåter titeln till dig. Om den ursprungliga titeln är inte tillgänglig, måste du ha ägaren fylla i en Bill of Sale Formulär från Georgia Motor Vehicles Division hemsida. Du kommer att behöva ha denna blankett med dig när du ansöker om titeln även om fordonet är en gåva.
2

Skaffa ansvarsförsäkring för fordonet. Du behöver intyget om denna försäkring när du går till ditt län tag kontoret att ansöka om titeln överföringen, så om du köper din försäkring online eller via telefon, fråga om de kan skicka eller faxa en kopia av försäkring kort.

3

Skaffa ditt fordon utsläpp besiktning om bilen är mindre än 11 ​​år gammal. Återigen, måste du ta med bevis för att passera denna inspektion för att få din titel transfer. Om din bil inte klarar utsläppen inspektion, kommer du behöver för att få det fixat och har det inspekteras igen. Det finns inga undantag från denna regel för bilar som är mindre än 11 ​​år gammal.
4

Hämta och fyll i formuläret MV-1 från Georgia Motor Vehicles Division hemsida. Du måste fylla i formuläret i svart eller blått bläck bara. Du kan också få blanketten från ditt lokala länet tagg kontor.
5

Ta avslutade MV-1 form ditt försäkringsbevis, ett bevis på att ditt fordon har passerat utsläpp testning och avslutat räkningen av försäljningen forma till din lokala länet tagg kontor med ditt körkort. Du kommer också att behöva ta en form av betalning för att betala taggen och titel avgifter överföring. Kontorist på kontoret kommer att acceptera dina formulär, kontrollera att du har tagit rätt verifikationer och ta din betalning. Titeln kommer att skickas till dig inom fyra till sex veckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-private-sale/79624.html

Previous:
Next:

Bil Private Sale

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.