Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Hur förstå Camaro VIN koder

Från och med 1967 Chevrolet Camaro VIN-koden blev en 13-siffrig alfanumerisk kod som beskrev bilen divisionen tillsammans med bilens kropp typ och modell, tillverkningsår, monteringsanläggning, och motortyp installerad . Denna information var oftast följt med ett unikt serienummer för den aktuella fordonet. År 1981 utvidgades GM denna VIN koden till 17 siffror för att beskriva ytterligare detaljer. Att kunna förstå informationen i din Camaro s VIN-kod gör att du kan bättre avgöra värdet på din bil. Saker du behöver
VIN kod
Visa fler instruktioner
Bryta koden
1

Lokalisera första numret av VIN-koden. Detta antal utgör uppdelningen av bilindustrin. Detta antal på en Camaro s VIN koden kommer alltid att vara en, som representerar Chevrolet.
2

Lokalisera den andra siffran i den alfanumeriska VIN-koden. Denna andra siffran står bilen linjen och serier. Bokstaven "C" skulle utgöra en Deluxe (Chevelle) eller El Camino modell. Bokstaven "D" representerar en Malibu eller El Camino anpassad modell. "E" betecknar Laguna modellen, medan "G" betecknar en Malibu Estate. Bokstaven "H" är för Monte Carlo eller Laguna modeller Estate, medan bokstaven "K" står för Bel Air. "L" betecknar en Impala, "N" är för Caprice Classic eller Caprice Estate, och "Q" representerar Camaro. Vidare utgör bokstaven "S" Camaro Type LT. Slutligen, bokstaven "V" är för Vega, "X" är för Nova, "Y" för Nova Custom och "Z" representerar Corvette. Självklart, om du försöker att bevisa äktheten av Camaro, kommer du vill hitta en Q eller S som andra siffra.
3

Lokalisera tredje gruppering av siffror, vilket representerar den grundläggande kroppen stil. Varje gruppering av siffror är åtskilda av mellanslag, så att hitta den tredje är enkel. Numret 39 är för SportSedan Chevrolet, är 47 till Chevrolet coupe, och 57 är Chevrolet Sport Coupe. Antalet 87 är avsedd för Camaro Sport Coupe.
4

Leta motortypen, som utsetts av den fjärde alfanumeriska tecken. Detta avsnitt arrangeras av beställningsnummer, förskjutning i cubic inches, och förgasaren storlek. Ett "A" i denna fjärde utrymme skulle representera L13 motor med en cylindervolym på 140 cubic inches och en förgasare. Bokstaven "B" representerar L11 motor med 140 cubic inches och två förgasare. Bokstaven "D" representerar L22, med 250 cubic inches av förskjutning och en förgasare. "F" är det L14 motor med 307 cubic inches av förskjutning och två förgasare, och "H" är det L65 med 350 cubic inches av förskjutning och två förgasare. "K" representerar L48 med 350 cubic inches av förskjutning och fyra förgasare, "R" representerar LF6 med 400 cubic inches av förskjutning och 2 förgasare, och "T" representerar Z28 eller L82 med 350 cubic inches av förskjutning och 4 förgasare . Slutligen, "Y" och "X" båda representerar LS4 motortyp med 454 cubic inches av förskjutning och 4 förgasare.
5

Lokalisera femte grupp av siffror, som representerar årsmodell. Till exempel kommer från 1973-modellen representeras av nummer tre.
6

Leta sjätte siffrorna, som representerar monteringsfabrik där bilen tillverkades, och brukar betecknas med en bokstav, utom för två fall där monteringsfabrik ligger i Kanada. "A" representerar GMAD i Lakewood, "B" representerar GMAD i Baltimore, "C" representerar GMAD i Southgate, och "D" representerar GMAD i Doraville. "F" är för Chevrolet Flint, "J" är för GMAD Janesville, "K" är för GMAD av Leeds, och "L" är för GMAD i Van Nuys. Bokstaven "N" är för Chevrolet i Norwood, "V" är för GM Lastbil - Pontiac, "R" är för GMAD i Arlington, och "S" är för Chevrolet i St Louis. Bokstaven "T" är för GMAD av Tarrytown, "U" är för Chevrolet i lordstown, "W" är för Chevrolet i Willow Run, "Y" för GMAD av Wilmington och "Z" är för GMAD i Fremont. Slutligen utgör den främsta GM Canada monteringsfabrik i Oshawa, och nummer två representerar GM Canada monteringsfabrik i St Therese.
7

Leta löpnummer i sjunde position VIN-kod. Detta är en unik kod som är specifik för din bil, som kan användas för identifiering. Detta liknar ett personnummer för din bil, och bara det aktuella fordonet kan identifieras med denna kod. Denna kod är också användbart för försäkring dokumentation, registrering och andra formella identitetshandlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79580.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.