Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Söka efter en biltyp från VIN-nummer

För de flesta av oss, får en bils Vehicle Identification Number (VIN) ser ut som en slumpmässig sträng av siffror och bokstäver. Men för de insatta, innehåller ett VIN-nummer allehanda information om en bil. En bils tillverkare, ursprungsland, division för tillverkning, typ av bil och serienumret är alla kodade i Vins 17 siffror. Identifiera en bils typ enbart från dess VIN är helt enkelt en fråga om att veta hur man läser VIN s några siffror som hänför sig till bilens typ. VIN ligger på bilens instrumentbräda framför ratten. Instruktioner
1

titta på den andra siffran i VIN-nummer för att avgöra vilken tillverkare gjorde bilen. Till exempel visar en "A" på denna position Audi som tillverkare, medan en "H" betecknar Honda. Se Vinguard i resurser för en fullständig förteckning över tillverkare sifferkoder.
2

Titta på den tredje siffran i VIN-nummer för att avgöra vilken typ av fordon bilen är, eller vad bilens division för tillverkning är . Detta nummer tilldelas av tillverkaren och betydelser för denna siffra varierar från tillverkare till tillverkare.
3

Undersök 4th via 8th siffrorna i VIN-nummer, känd som "VDS" eller den "Vehicle Descriptor avsnitt." Dessa siffror identifierar speciella attribut om fordonet, såsom vilken plattform som används, modell, serie, motortyp eller kaross. Som med den tredje siffran, är innebörden av denna serie av siffror tilldelas av tillverkaren och varierar från tillverkare till tillverkare.
4

Record fordonets hela VIN och besök DecodeThis (se Resurser) för att avkoda den i specifik detalj gratis.
5

Sök för den typ av bil du letar efter i en serie av vins genom att identifiera de unika siffror för tillverkaren, division och VDS (siffrorna 3 till 8) och exklusive alla vins som inte motsvarar dessa siffror.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79445.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.