Svenska Bil >> Att köpa en bil >> bil Historia >> Content

Så identifierar tillverkningsdatum från VIN

Fordonets identifieringsnummer eller VIN , är en 17 - siffrig kombination av siffror och bokstäver som är unika för varje fordon . Varje nummer och bokstav i sekvensen utgör en annan del av bilens historia , inklusive det land där den tillverkats , uppdelningen eller klass som fordonet tillhör , kroppen typ , överföring och motorstorlek , etc. VIN också identifierar året att fordonet tillverkades . Allt du behöver veta är vilken siffra eller bokstav representerar tillverkningsdatum . Instruktioner
1

Lokalisera VIN på din bil . Det är oftast på antingen den vänstra sidan av instrumentbrädan eller förarsidan dörrpanelen klistermärke .
2

Hitta den tionde siffran . Detta är början på Vehicle Identifier avsnitt ( VIS ) i VIN , och representerar årsmodell .
3

Hitta motsvarande år . Den tionde siffran började med B , vilket motsvarar 1981. Bokstäverna följer efter varandra för varje år därefter , ner till Y , som representerar 2000 . Bokstäverna I , O , Q , U och Z inte används , så de ska hoppas i ordning . Från och med 2001 , siffror som används för att representera de åren , så en för 2001 är 2 för 2002 , etc. Från och med 2010 blir den tionde siffran ett brev igen , börjar med A.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-history/79424.html

Previous:
Next:

bil Historia

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.