Svenska Bil >> Att köpa en bil >> Bilköp Basics >> Content

Vad är skillnaden mellan en SUV och en Crossover

I korthet:? En SUV är en lastbil och en "crossover" är en tall station wagon. Uttrycket "crossover" har utvecklats av tillverkarna som ett marknadsföringsverktyg för att sälja vad som annars skulle behöva kallas stationsvagnar. SUV Definition

En SUV definieras av EPA som ett fordon som bygger på en lätt lastbil plattform, och är avsett att transportera laster och bogsera. Att definieras som en SUV, måste en bil ha en minsta bruttovikt (fordon + last kapacitet) av mer än 8500 kg.
Crossover

Delningsfilter inte redovisas av EPA som en klass, men begreppet avser vanligtvis till en lastbil-liknande fordon som bygger på en bil chassi.
Delningsfilter och kombibilar

EPA anger att ett fordon med mer än 130 kubikmeter lagringsutrymme och mindre än en £ 8500. bruttovikt anses vara en kombi. Detta gör att de flesta "crossover" antingen minibussar eller kombibilar med federal definition.
Motorer

Sanna stadsjeepar nästan alltid erbjuda en frivillig V8-motor, medan en crossover (kombi ) kommer i allmänhet att komma med någonting större än en V6.
Ekonomi och Prestanda
Delningsfilter

kommer brukar få bättre bränsle körsträcka än lastbil-baserade stadsjeepar, men är inte så kunnig vid bogsering eller off-road hantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/car-buying-basics/78553.html

Previous:
Next:

Bilköp Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.