Hur berätta om en rostig bil är värd Återställa

Även rost allmänhet inte påverkar bilens körbarhet, det påverkar inte dess utseende, värde och potential för restaurering. Plats, svårighetsgrad och andra faktorer måste tas med när man överväger en rostig projekt bil - ytrost, medan absolut inte önskvärt, är inte lika skadligt som korrosion, vilket är praktiskt taget omöjligt att vända och dyra att åtgärda. Även om varje individ måste avgöra om en bil är värd återställer baserat på hans egen erfarenhet, budget och förmågor, att veta omfattningen av rostskador går långt i att göra samtalet. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

komma under bilen med en ficklampa och inspektera bilens underrede. Undersök golvet kastruller - det huvudsakliga ytan hos underredet - liksom axelns balkar och balkar ram eller de strukturella skenor innesluter underredet. Kontrollera om någon rost, notera där rost visas och hur det ser ut. Under hela inspektionen, klassificera rost som ytlig rost eller frätande rost. Surface rost är i allmänhet orange-eller ljusbrun-färgade och har endast en något grov textur. Denna typ av rost har ännu inte påverkat den strukturella integriteten av bilen. Frätande rost, vanligen mörkbruna eller djupt rödlätt rött, har starkt strukturerade gupp, gropar eller flagning och påverkar strukturell integritet.
2

Notera eventuella rost-relaterade skillnader i underredet. Till exempel, om en våning pan uppvisar tecken på rost och den andra är orörda, indikerar detta nyligen kropp arbete, vilket i sin tur kan indikera en olycka eller förfaranden restaurering. Fråga den nuvarande ägaren om bilens historia - olyckor kan devalvera bilen men tidigare restaurering kan ge dig ett försprång Addera 3

Undersök hjulhusen, ljuddämpare och avgasrör för båda typerna. av rost. Anteckna svårighetsgrad och typ av rost, där du kan hänvisa till senare när du bestämmer om eller inte att ta projektet vidare.
4

Kontrollera alla karossdelar och stötfångare för ytan eller frätande rost. Frätande rost på kroppen kan inträffa under färgen, så var uppmärksam på textur samt färg. Känn efter några bubbliga, fjällning eller urkärnade delar av kroppen. Sök efter rost nära några repor, bucklor eller andra områden där färgen eller finishen kan ha avtagit.
5

Öppna huven och kontrollera chock eller strut torn, vilket förankrar framvagnen nära fronten vindrutan, för rost. Rostiga torn kommer att behöva bytas ut, vilket lägger till ytterligare kostnader och arbetskraft till återställningen.
6

Utvärdera svårighetsgraden av rost, baserat på vilken typ av rost det är. Surface rost är en kosmetisk form av rost som vanligen kan vändas hemma eller med en billig besök i body shop. Frätande rostfläckar som har orsakat bubblande av metallytor, röta, fjällning eller flat-out hål kräver ersättning av det drabbade området. Medan ytan rost, en rostig fjärdedel panel eller rostig bottenplatta kanske inte tillräckligt för att avvärja dig från restaurering, rostig axel eller ram balkar kan påverka bilens övergripande strukturell integritet.
7

Tänk på din budget, erfarenhet och tidsram. Om du har rätt kombination av ekonomiska resurser, förnödenheter och erfarenhet för att rätta till de områden av fordonet påverkas av frätande rost, kan bilen vara värt att återställa. Ta andra faktorer beaktats vid bedömningen av bilen i sin helhet. Om motorn är i körklart skick med lite behov av reparation och bilens inre kosmetika är intakt, kan dessa faktorer kompensera kostnaderna för rost-relaterade restaurering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78145.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.