Lagar om vägmätare Ingrepp

En vägmätare registrerar det totala antalet miles förare har kört en bil. Ingrepp i en vägmätare innebär med hjälp av fysiska eller elektroniska metoder för att göra vägmätaren presentera ett antal som är lägre än det faktiska antalet körda miles. Detta är en form av bedrägeri, eftersom det gör en begagnad bil verkar vara värt mer än dess verkliga värde. Enligt federal studier, finns det mer än 450.000 fall av vägmätare manipulering varje år i USA. Sanningen i Mätarställning Act

Sanningen i körsträcka Act från 1986 är den senaste federala lagen om vägmätare manipulering, i juli 2011. Även känd som Public Law 99-579, det mandat att någon överföring av äganderätten till en bil måste innehålla korrekt information trafikarbetet på titeln dokument vid tidpunkten för överlåtelsen. Lagen gäller såväl individer som bilhandlare. Lagen innehåller också bestämmelser för att förebygga förändring av titel dokument. Säljare måste skriva ut titlar som använder en säker process som kommer att etablera ett "paper trail" om bilens körsträcka.
Statligt engagemang i den federala lagen

Sanningen i Miltal lagen ställa upp ett mål för stater att ge metoder för säker titel dokumentation från 1989, men tillät National Highway Transportation Safety Administration att bevilja utökningar om det behövs. Färre än 10 stater träffade 1989 deadline. Men genom 1994, hade alla stater uppfyllt de krav som anges i lagen.
Statliga lagar

Många stater har också separata lagar om vägmätare manipulation. I Missouri, exempelvis statliga lag mandat som återförsäljare och personer som arbetar med begagnade bilar måste informera alla potentiella köpare antalet miles visas på vägmätaren och måste också redovisa eventuella ändringar eller aktiva versioner som har inträffat på denna vägmätare. För att ytterligare skydda köpare, kräver Missouri att fordon med förändrade odometers måste ha ett meddelande som visas på insidan av det vänstra dörrkarmen. Detta meddelande måste lämna information om vägmätare manipulering som har inträffat.
Exempel Straff för Odometer Ingrepp

De flesta personer som försökte för vägmätare manipulation gå till tillstånd snarare än federal domstol. Påföljderna för vägmätare manipulering varierar enligt gällande statliga statyer. I Florida, till exempel manipulering med en vägmätare är ett brott, att sälja en sådan bil utgör ett separat brott. I många Florida fall, vägmätare manipulering resulterar i avgifter av vägmätare bedrägeri, titel bedrägeri och grov stöld. Alla tre av dessa är tredje gradens grova brott i Florida. Brottslingar kan få upp till fem år i fängelse och böter så hög som $ 5000 för varje laddning. Därför skulle en enda instans att ändra en vägmätare, lämnat oriktiga titel dokument, och sälja bilen resultera i 15 år i fängelse och $ 15.000 i böter. Den Florida lag kräver också dem som dömts för vägmätare manipulation att betala ersättning till sina offer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78120.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.