Hur man testar en bil luftkonditioneringsapparater

När bilens luftkonditionering agerar upp, kan det lämna dig känslan mycket obehagligt under sommarsäsongen. Testa din bil är A /C-systemet genom att inspektera ECM, är som bilens interna dator. Du kan också behöva kontrollera kompressorn och testa smörjning av köldmedium. Det finns ett antal sätt att felsöka luftkonditionering och diagnostisera problemet. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Leta ECM i motorrummet i bilen. Ta bort de små plastlock. Ta bort skruvarna på båda sidor om mitten av konsolen med en stjärnskruvmejsel. Ta bort beklädnaden från båda sidor för att exponera ECM.
2

Inspektera Serpentine belt. Detta är den komponent som ger ström och roterar kompressorn. Kompressorn fungerar som ett kylmedel pump. Om bältet är trasig eller felaktig kommer den inte driva kompressorn.
3

Sätt nyckeln i tändningslåset ett klick till höger och vrid A /C till "On" position. Vrid ratten till de kallaste inställningar. Idle motorn i några minuter. Öppna huven på bilen och inspektera kopplingen. Beläget framför kompressorn, bör kopplingen rotera. Om det inte roterar, är din luftkonditionering systemet låg på köldmedium och måste laddas med en laddning kit.
4

Inspektera säkringarna under instrumentpanelen, som sitter under huven kraftdistribution center . Byt ut säkringarna vid behov och testa luftkonditioneringen igen. Säkringen kan ha orsakat en kortslutning. Om detta är fallet, kommer det att krävas en diagnos med hjälp av ett kopplingsschema för att lokalisera kortslutningar.
5

Kontrollera det statiska trycket ansvarar för systemet genom att stänga av motorn och fästa en AC mätare till tryckporten. Temperaturen bör ligga mellan 50 psi till 80 psi, beroende på yttertemperaturen.
6

Kontrollera köldmedieläckor med kylmedelsläckage detektor. Titta också för oljiga rester på köldmedium, slangar, kompressor, kondensor, förångare eller mottagare torrare för varje indikation läckage har inträffat.
7

Vrid nyckeln ett klick rätt att bedriva motorn och låt den tomgång. Vrid fläkten motorvarvtalet till "låg" och växla temperaturen ratten från "varmt" till "kall." Ta ditt öra till vent och lyssna efter ljudet av värmaren rutan svänger klaffen från öppen till stängd. Om du inte hör ett ljud, kan det finnas ett vakuum läcka eller motorn kan behöva repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78065.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.