Hur Inspektera ett Car Body

När du köper en begagnad bil, är det viktigt att inspektera den noga efter brister och dolda skador. En av de viktigaste sakerna som du kommer att behöva leta efter en begagnad bil är ett bevis på en front-end kollision, vilket kan ha skadat bilens mekaniska funktioner. Sådana skador kan oftast lösas tillfälligt och göras osynligt för blotta ögat men kan oftast hittas av en utbildad professionell. En noggrann undersökning av bilens kaross kan ge nyttig information om kollisioner och eventuella inre skador på fordonet. Instruktioner
tecken av en lack
1

Sök efter inkonsekvenser i färg färg och kvalitet. Kolla efter tecken på skalning måla. Kör din hand över färgen för att kontrollera konsistensen. Undersök varje panel av bilen från åtminstone flera utgångspunkter.
2

Sök efter områden där färg ser matt eller känns skev snarare än smidig. Om en panel inte matchar de andra, detta sannolikt innebär att fordonet har varit i en kollision där den panelen. Var särskilt uppmärksam på den främre änden av fordonet samt området runt den bakre stötfångaren som kan ha påverkat avgasröret.
3

Kontrollera de områden där olika paneler träffas för att se om översta skikt av färg skalar runt kanterna.
4

Undersök mindre iögonfallande områden som inte kan ha varit målade. Dessutom, kolla omålade områden för spår av måla spray. Områden för inspektion inkluderar dörr sylt, handtag och andra delar av fordonet som normalt inte tittat på under en snabb, visuell inspektion. Addera rost och korrosion
5

Leta efter rost på kanterna på bil paneler. Titta även för hål och kärvar. Peka på varje panel för att undersöka skillnader i kroppen materialet.
6

Använd en magnet som är stark nog att hålla sig till utsidan av fordonet och kontrollera fläckar av olika icke-metalliska material. På en bil som är byggd av metall som lockar en magnet, områden där magneten inte fastnar kan tyda tecken på rost eller kollision reparation.
7

noga undersöka de områden av bilen som inte är så synliga för blotta ögat och kontrollera dessa områden för små rostfläckar.
8

Ner på marken och titta under bilen. Inspektera ramen och underredet. Kontrollera om svaga punkter och rost. Köp inte en bil om ramen är rostiga.
Linjer och Gaps
9

Sök efter mellanslag mellan panelerna i bilen indikerar skiftade eller ojämn paneler. Tänk på förskjutning av individuella paneler för att avgöra om bilen var i en kollision och där den drabbade.
10

Gå runt bilen och undersöka reflekterande färg. Titta på reflektioner i bilen för att avgöra om de linjer spegla de närliggande bilderna korrekt. Ett fordon utan föregående skada bör ha raka linjer, på ett reparerat fordon, kan brister i kroppen ofta upptäckas genom att undersöka eftertanke
11

Stå framför fordonet och visuellt kontrollera om det är. nivå. Sedan, gå runt till den bakre delen av fordonet. Applicera vikt på ena sidan av fordonet och släpp för att kontrollera suspension. Upprepa denna åtgärd på den andra sidan av bilen. Du bör fråga om fordonet studsar flera gånger eller inkonsekvent eller om delar av ramen sitta eller röra sig på ett sätt som är synbart skiljer sig från resten av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78064.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.