Hur vill kolla en VIN-nummer för en Lien

En Vehicle Identification Number (VIN) är bilen världens motsvarighet till ett personnummer. Ett fordons viktig information kan hittas med hjälp av VIN. Du kan ta reda på allt från stater fordonet har varit registrerat i att uppgifter om tidigare olyckor med ägarrättsförbehåll tagits ut på fordonet. Liens är lån som tagits mot specifika egendom, t.ex. bilar. När du köper en begagnad bil, tar sig tid att göra en VIN rapport är värt ansträngningen, särskilt om du är orolig för eventuella panträtter Utestående på fordonet. Instruktioner
en

Leta reda på VIN för fordonet, som är på förarsidan streck nära vindrutan för de flesta fordon. Om du inte kan lokalisera VIN på förarsidan streck, titta på framsidan av motorblocket. Konsultera fordonets handbok eller tillverkaren om du inte kan hitta VIN, eftersom vissa äldre fordon kommer att ha VIN på andra platser.
2

Samla bilens registreringsnummer pappersarbete och titel, om tillgängligt. Granska registrering för noggrannhet. Granska titeln, kontroll av eventuella listade panträtter. Be ägaren till denna information om du funderar på att köpa en begagnad bil.
3

Hitta en bekväm Department of Motor Vehicles (DMV) kontoret med hjälp DMVlocator.com eller rådfråga din lokala telefonbok . Ta VIN och alla andra fordon dokumentation pappersarbete till DMV. Betala för en VIN inspektion eller en rapport, som ofta kostar mindre än $ 10, för att avgöra om eventuella panträtter har tagits ut i fordonet och, om så är fallet, om de var nöjda eller inte.
4

Användning en av de många online VIN rapportering tjänster, såsom CARFAX eller Carco Group, Inc. som en alternativ eller kompletterande säkerhetsprövning för fordonet. Konsultera National Motor Vehicle System Titel Information för mer information om ledande online-VIN utredningar.
5 p Om en lien innehavaren fortfarande noteras på fordonets registreringsnummer, be ägaren för dokumentation som visar att lånet betalades i sin helhet. Också, direkt kontakt med lien innehavaren, om möjligt, för att kontrollera status för kvarstaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77945.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.