Hur identifierar jag en 1968 Ford 428 motor?

Många tror att era Ford muskel-bilar började 1968 med införandet av 428 Cobra-Jet motorn. Detta monster, som kan producera 335 hästkrafter, ersatte 427 som Fords främsta muskel-motor. Även släpptes så tidigt som 1966 som en polis-Interceptor var Cobra-Jet endast erbjuds på prestanda modellerna 1968, inklusive Fairlane 500 Torino och Mustang. Identifiering kan ske både visuellt och genom att jämföra Ford gjutning siffror. Fords nummersystem lätt översättas, dock med hjälp av en kombination av identifiering tekniker är den bästa metoden för säker identifiering. Instruktioner
1

Identifiera bilen. Den inledande år för produktion 428 var 1968 och det var bara erbjuds i Fairlane 500 Torino, Mustang, Mercury Cougar och Mercury Montego. Detta är bara en utgångspunkt som dessa modeller inte kan ha varit 428-utrustad, eller att motorn kan ha bytts.
2

Inspektera motorrummet och själva motorn. Ford tillämpade motor gjutning dekaler identifikationsnummer på luftrenaren eller omslag ventil. Ford också alltid bifogas en identifiering tagg på blocket, som fortfarande kan förekomma. Det kan också vara fender emblem som identifierar Cobra-Jet.
3

Leta gjutning ID-nummer på motorblocket. Ford motor nummer är normalt finns på den bakre passagerarsidan av motorn, där startmotorn ansluter till balanshjulkåpan. Detta antal är fyra siffror långa och en 1968 428 cid börjar med C8 (Detta anger tillverkningsår, 1968). Den tredje bokstaven ska vara antingen Z, O, M eller G. Detta anger bilmodell:. "Z" för Mustang, "O" för Fairlane /Torino, "M" för Mercury och "G" för Montego

4

Leta cylinder huvudet gjutning under ventilen täcker. Denna gjutning koden ska matcha en på motorblocket. Om båda dessa siffror stämmer, kan du vara säker på att det är en 1968 428 Cobra-Jet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77756.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.