Hur du köper en begagnad bil i USA

Att köpa en begagnad bil utmanar även de mest förmånliga-kunnig person. Det är en konstform som ger dig head-to-head med ett kontradiktoriskt förhandlare försöker få det högsta priset för den bil du vill köpa. Att uppnå en bra affär kräver omfattande forskning om tillgången på bilar, priser och villkor. Medan processen kan vara utmattande, det också kan belöna dig med en pålitlig bil till förmånliga priser. Instruktioner
1

Forskning vad som finns tillgängligt. Sök på nätet resurser, såsom Auto Trader, Kelley Blue Book, Craigslist, eBay, online-tidningsannonser och återförsäljare inventering. Du kan bläddra tryckta annonser också, men du kommer förmodligen få mer resultat, snabbare, på nätet. Filtrera resultaten utifrån dina behov, till exempel en viss bil, typ, år och körsträcka.
2

Inspektera bilarna personligen och leta efter defekter, såsom flisas eller bleka färg, skalliga däck, bucklor eller en sprucken vindruta. Provkör bilen och lyssna efter ovanliga ljud. Om du är obekant med bilmekaniker, ta med en kunnig vän som är bättre rustat för att identifiera problem som anges av ljud eller "känsla." Medan inspektera, skriv ner Vehicle Identification Number, vanligen placerad vid basen av vindrutan på förarsidan, men placering kan variera.
3

Kontrollera bilens värde på Kelley Blue Book eller Edmunds. Var noga med att ange körsträcka, skick och add-ons. Dessa resurser kommer att ge dig flera alternativ, bland annat pris, handel-i pris och privat-party försäljning. Pris är vad du kan förvänta dig att betala på ett återförsäljaravtal. Trade-in är vad återförsäljaravtalet kan erbjuda ett inbyte. Privat-party är priset när det handlar om individer.
4

Slå upp VIN-nummer på CARFAX. Detta kommer att ge dig insikt om historien av bilen, inklusive antalet ägare, olyckor, kommersiell användning och ibland underhåll. Denna information kommer också att hjälpa validera säljarens säljargument.
5

Förhandla priset. Du bör nu veta bilens värde, skick och historia, så använd denna information för att härleda det pris du är bekväm betalar. Börja lågt i förhandlingarna och arbeta upp. Första pris är sällan godtas. Var inte rädd för att gå bort. Potentiellt förlora en försäljning är en stark drivkraft för säljaren.
6

Transfer titeln. Om du köper från en återförsäljare, kommer de hanterar sannolikt allt detta för dig. I privat fest försäljning, är överföringsuppdrag oftast tryckt på baksidan av titeln, men normalt innebära att underteckna titeln över till köparen. Se till att få ett kvitto eller avtal som visar betalningen.
7

Registrera din nyligen köpt bilen på DMV. Var noga med att ta titeln och kvitto. Beroende på din statens krav, kan du behöva betala försäljning och /eller fastighetsskatt. DMV kommer att instruera dig om dessa skatter, om tillämpligt, och eventuellt skicka dig till ett annat kontor för betalning. När det är betalt är processen klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77738.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.