Så här importerar bilar från Japan till Maritimes

För att importera en bil från Japan till de maritima provinser i Kanada (Nova Scotia, New Brunswick, eller Prince Edward Island), måste du vara bosatt i Kanada i en Maritime Province. Nyligen uppmjukning av Japans exportlagar gör processen att exportera motorfordon från Japan till andra länder mycket lättare än tidigare. Begagnade japanska bilar är ofta i utmärkt skick på grund av aggressiv nationell lagstiftning om underhåll och en riksväg hastighetsgräns lika med 50 miles per timme. Genom kanadensisk lag, måste all import från Japan vara över 15 år sedan den dag då tillverkningen, inga undantag. Saker du behöver
Yen-denominerade valuta Review, kanadensiska postadress
Visa fler instruktioner
från Japan
1

Köp en begagnad japansk bil i Japan . Behåll allt pappersarbete
2

Besök närmaste Lokalkontor landtransport och få blanketter för att avregistrera bilen -. Försäkra regeringen att bilen inte längre kommer att drivas på japanska vägar - och en export licensansökan för ditt fordon.
3

Fyll i avregistrering och exportlicenser ansökningshandlingar med pappersarbete du behöll från begagnad bil köp. Detta omfattar bilens hela ägandet historia.
4

Ta avslutade avregistrering och exportlicenser ansökningshandlingar till den lokala Land Transport kontor.
5

Skaffa giltigt, verifierad avregistrering och exportlicenser intyg från den lokala Land Transport kontor.
6

Report din bil till Tullen Japan, och förklara allt innehåll med hjälp av pappersarbete från begagnad bil köp.
7

Ta din bil till en Customs Japan inspektion enligt bruksanvisningen.
8

Rengör bilen av all jord, insekter och så vidare,. som krävs av Canadian Food Inspection Agency.
9

ordna frakt till din bil. Håll din kopia av fraktsedeln som registrerar innehållet i försändelsen.
10

Se till att du har antingen tillverkarens efterlevnad klistermärke eller ett brev från tillverkaren som visar att bilen är över 15 år gammal att kvalificera sig för en riktig befrielse från kanadensiska tullen.
11

Ship din bil till Kanada. Skeppet i sig måste vara en container eller Ro /Ro (Roll On, Roll Off) fartyget för att tillgodose din bil. Acceptera bilen i hamnen i Destination. Om Hamn Destination var inte i Kanada, få bilen till den kanadensiska gränsen.
Till Kanada
12

Ge tullen med pappersarbete du har förberett. Detta bevisar att du äger bilen, att den är importerad och att det är över 15 år gammal.
13

betala alla skatter och avgifter gentemot både federala och provinsiella regeringarna. Plikt är federalt, men Harmoniserade Sales Tax varierar beroende på vilken Maritime Province du importerar din bil till.
14

Skaffa en blankett Vehicle Importera tillhandahålls till dig av Canada Border Services Agency (som är, " tull ").
15

Fyll i formuläret Fordon Import med informationen i ditt tidigare pappersarbete. Detta kommer att fungera som din tillfälliga registrering av motorfordon i avvaktan på en besiktning och normal registrering i provinsen där du bor.
16

Transport bilen till Maritime provins där du bor. Detta slutför importen processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77538.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.