Lemon Lagar i Kanada

Citron lagar eller konsument lagar skydd avseende fordon har funnits under lång tid för att undvika att kunderna bli lurade av krokiga säljare i bilförsäljningen. Men medan USA har betydande fanfar i media om dess citron lagar, har Kanada valt en annan väg. Konsumenterna i Great North behöver ta en annan inställning än sina amerikanska motsvarigheter. Titta lokala lagar

lokalisera skyddsbestämmelser som gäller i ditt specifika provinsen. Vissa provinser har detta skydd på filen för sina jurisdiktioner, andra har ingen alls
Canadian Motor Vehicle Arbitration Plan

Du kan söka hjälp av den kanadensiska Motor Vehicle. Arbitration Plan (CAMVAP). Detta ger en tredje part insatser för att lösa de omtvistade frågorna mellan köpare och säljare om det drabbade fordonet. Ett skiljeförfarande är det normala tillvägagångssättet och det slutliga beslutet är bindande för de berörda parterna.
Brottsbekämpning
p Om du tror att bedrägerierna var inblandad, bör du diskutera saken med brottsbekämpning. Criminal bedrägeri åtalas i Kanada precis lika mycket som det är i USA. Men kom ihåg, brottsbekämpande åtgärd endast om det finns tillräckliga bevis för att göra det. Ta kontakt med din lokala poliskontor att inleda diskussioner med tjänstemän.
Automobile Konsumenter i Samverkan

stödja koalitionen Automobile Konsument (ACC) kunde hjälpa långsiktigt arbete för citron lagar. ACC har inrättats för att hjälpa förespråkare för officiella lagar och förordningar som stödjer en citron lag koncept. Koalitionen studerar den nuvarande aktiva modellen i USA för att avgöra vilka delar som fungerar bäst för en eventuell kanadensisk modell, men ingenting har officiellt antagits i mars 2010.

Automobile Konsument Coalition21B Vaughan Road, Suite 123Toronto, ON M6G 2N2Canada416-651-0555carhelpcanada.com

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77336.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.