Vilka är fördelarna med att köpa en bil från en privat säljare?

Att köpa en begagnad bil kan vara en riskabel proposition. Begagnad bilhandlare inte nödvändigtvis har den bästa rykte för ärlighet, och du kan inte alltid vara säker på att du får bra valuta för pengarna. Ett annat alternativ är att köpa en bil från en privat säljare, vilket ger vissa fördelar jämfört med att köpa från en återförsäljare. Pris Förhandling

en privat säljare kan vara mer villiga att förhandla om priset. Medan bilhandlare eller används försäljning bil mycket motiveras av privat och kommer inte att släppa prissatta över en viss nivå, kan den privata säljaren ha andra motiv. Säljaren kan behöva kontanter i en hast eller kanske bara vill bli av med bilen. Det kan också finnas ett behov av att komma ut från under en förtryckande billån.
Mindre tryck

köpa från en privat säljare kan innehålla en mer avslappnad köpprocessen. Köparen kan ha mer frihet att inspektera bilen och ta det för en längre testförare. Om köparen och säljaren är vänner eller bekanta, får köparen även att kunna hålla bilen för ett par dagar för att få en bättre känsla för fordonet.
Bättre Rekord

Om säljaren är bilens ursprungliga ägare, kan köparen få en bättre uppfattning om bilens historia. Säljaren kanske kan ge rutinunderhåll register. Köparen kan också ha möjlighet att bestämma när däcken senast köpt eller om fordonet har haft någon större motor eller reparationer kropp. Om köparen är fortfarande osäker, kan han köpa en rapport fordon historia från leverantörer som Carfax.com.
Enklare villkor

köpare som är korta på kontanter kanske kan träna termer med en vänlig och motiverad säljare. Säljaren kan acceptera att ta en upfront delbetalning och få resten i omgångar eller som en klumpsumma vid en framtida tidpunkt. Detta kan eliminera behovet för köparen att få ett banklån.
Tax Savings

köpa från en privat säljare kan resultera i en skatt besparingar. Köparen kommer bara betala detaljhandeln skatt, som är baserad på bilens värde.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77325.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.