Hur du köper en begagnad bil som inte längre produceras

Alla bilmodeller stoppa produktionen vid en eller annan punkt och ersätts av en ny modell eller helt enkelt fasas ut helt. Per definition, mest använda bilköp involverar fordon som inte längre produceras om inte bilen i fråga är bara ett par år gamla eller nyare. Att köpa en begagnad bil kan vara en förvirrande företag, med en förbryllande antal val. Saker du behöver
tidningen platsannonser
Internet
Visa fler instruktioner
1

Hitta den bil du vill ha. Det finns många ställen att leta efter en begagnad bil. Börja med den lokala tidningen platsannonser och Autotrader (se Resurser) som är en veckotidning med foto annonser för begagnade bilar till salu. Ett annat bra ställe att leta är bilen och försäljning lastbil avsnitt av din lokala Craigslist. Detta har blivit en mycket populär mötesplats för att sälja bilar och lastbilar, eftersom det är gratis att använda och säljarna kan skicka bilder och så länge av en beskrivning som de vill. eBay är en annan potentiell källa för out-of-produktion bilar, men akta dig för något som du inte kan inspektera personligen och kör. En annan potentiell källa för begagnade bilar är din lokala begagnad bil partier, även om du inte kan få så bra av en affär som du kanske från en privat säljare.
2

Inspektera fordon du är intresserad av att köpa . Titta noga på karossen i olika ljus för att se till att kroppen är rak. Inspektera undertill efter rost, liksom runt vindrutan, fendrar och i bagageutrymmet. Leta efter olycka skador i motorrummet, vilket kan visa sig som rynkig plåt. Inspektera dörrposter för att se om bilen omlackerad.
3

provköra bilen på stadens gator och på motorvägen. Var uppmärksam på hur den driver, speciellt vid högre hastigheter. Vibrerande och skakar kan vara ett tecken på att fordonet behöver en anpassning, nya däck, fjädring arbete eller, värre, har varit i en kollision. Se till att bromsarna inte vibrera när du sakta ner från höga hastigheter och lyssna efter udda clunks från drivlinan under körning det.
4

Fråga efter kvitton och hur många ägare bilen har haft. Det är mycket bättre att köpa en bil som har dokumentation av sin service historia. Ju färre ägarna bättre också. Om en bil har haft många ägare under åren, kan det ha problem. Också, be att få se titeln för att se till att det är gratis och tydligt och är inte en bärgning eller en ombyggd titel. Medan bärgade eller ombyggda bilar kan vara OK köper, måste du veta vad du får in.
5

Ha en pre-köp inspektion (PPI) som utförs på bilen av en ansedd mekaniker som du väljer . Om säljaren vägrar att låta dig göra det här, kör, inte gå, bort från affären. En mekaniker kommer att kunna inspektera varje del av bilen och ger dig en detaljerad genomgång av saker som är potentiellt fel med det. Och kanske kommer du ha tur och bilen du tittar på kommer att få ett helt friskintyg.
6

Barter för bästa möjliga pris. Nästan varje begagnad bil kan köpas för mindre än det begärda priset, oavsett om det är bara ett par hundra dollar är ett par tusen dollar. Börja lågt och sedan träffa säljaren vid en punkt ni båda är nöjda med. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77308.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.