Saker att fråga en bilförsäljare

Köpa en begagnad bil kan vara en av de mest irriterande och stressande situationer varje person kan beskriva. Det enkla faktum att de flesta människor inte vet mycket om bilar i allmänhet är illa nog, men den negativa stigmatiseringen av den använda Sly bilförsäljare kan göra vem som helst orolig. Ställa rätt frågor och mäta giltigheten av säljarens svar kan gå en lång väg mot att räkna ut om du får en anständig överenskommelse om en begagnad bil eller skjuts in i något som är friendly eller en regelrätt bluff. Pre-certifierade Fordon Till Salu

Många begagnade bilhandlare hävdar att deras bilar är "certifierade" vara i toppskick. Alltid be att få se intyg pappersarbete för fordonet du funderar. Denna pappersarbete bör tydligt beskriva vilka kriterier som använts för att godkänna certifiering, och vilka reparationer eller justeringar utfördes för att ta bilen upp till certifierad status. Kom också ihåg att den enda certifieringen rapporten som faktiskt bedriver vikt är en från biltillverkaren. Vila inte bilen köpbeslutet på en certifiering rapport från en begagnad bilhandlare egen mekaniker. Addera CarFax Rapporter

Alltid insistera på att få en aktuell kopia av ett fordons CarFax rapportera innan du faktiskt köpa den. Dessa rapporter kommer att ge information om den kända historien om bilen, och några farliga eller misstänkt information kommer vara synlig här. Nästan varje seriös återförsäljare kommer att vara beredda att ge en CarFax rapport. Om en säljare vägrar att lämna rapporten, eller gör ursäkter om varför den inte är tillgänglig, är din bästa insats för att lämna partiet och hitta en bil någon annanstans. Det finns inget legitimt skäl till varför en bilfirma inte bör vara redo och kunna ge en potentiell köpare en giltig CarFax rapport.
Den tidigare ägaren

Fråga frågor om hur återförsäljaravtalet tog besittning av fordonet. Om den är köpt på auktion, är CarFax betänkande ännu viktigare eftersom det inte finns något annat sätt att ta reda på bilens historia. Om bilen handlades in till återförsäljaren, be om den tidigare ägarens namn och telefonnummer. Försök att kontakta den tidigare ägaren och be om deras erfarenheter med bilen och varför de bytte den i. Den tidigare ägaren kommer att kunna berätta om eventuella olyckor, problem eller andra skäl till varför du inte ska köpa bilen. De flesta människor är inte kränkt eller hotad av den här typen av oönskad telefonsamtal, och är faktiskt mer än gärna ge ärlig information om bilen.
Service och underhåll

Be generalagenten att ge underhåll poster för bilen eftersom det har varit i deras ägo. Även små tune-ups eller reparationer ska dokumenteras och bevisas för nya potentiella köpare. En kvalificerad mekaniker analys rapport när bilen togs emot av återförsäljare, plus posterna tjänster, är tillräckligt för att ge en bra indikation på vad en ny ägare kan förvänta sig i form av framtida reparationer eller behöver service. Om större arbete har nyligen gjort med bilen, se till att det utfördes av kvalificerade mekaniker med lämpliga reservdelar, företrädesvis OEM delar.
Returpolicy

Många ansedda används bilhandlare erbjuder en begränsad tid inom vilken fordonet kan återlämnas till återförsäljaren för en återbetalning av inköpspriset. Be om information om politik för återvändande och vara försiktig med alla återförsäljare som absolut vägrar att göra arrangemang. Om fordonet är välbehållen, Carfax och rapporter underhåll legitima, och köparen har fått full information, finns det ingen anledning att en 14-dagars öppet fönster bör vara ett problem.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77212.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.