Hur man ska värdera Husbilar

Husbilar har varit en stapelvara i de amerikanska motorvägarna sedan slutet av 1950-talet. Tusentals begagnade husbilar är till salu i nästan vilken stor stad, och försöker hitta den bästa man kan vara en svår uppgift. Efter några enkla riktlinjer för utvärdering, kan en novis avgöra vilken fritidsfordon är den rätta för dem. Saker du behöver
Ficklampa
Visa fler instruktioner
Hur utvärdera husbilar
1

Kontrollera husbil historia. Detta uppnås bäst med hjälp av dess VIN-nummer, placerad på utsidan av RV, nära huvudingången dörren. De flesta modeller har flera plattor här, vilket tillverkningsdatum och annan information. Den VIN möjliggör utvärderaren att köra en säkerhetsprövning på RV, och ta reda på om det är en bärgning bil eller om den har en olycka historia.
2

Kontrollera vätskor rutinmässigt underhåll och reservdelar. Ägare som underlåter att upprätthålla en husbil kommer att lämna luft-och oljefilter smutsig, och inte byta olja eller kylvätska så ofta som de borde. Husbilar kräver oftast mer underhåll, eftersom de flesta är byggda på skåpbil eller lastbil chassi som snabbt når sin viktgräns då det upparbetas till en RV. Särskild uppmärksamhet överföringen ska betalas, efter brända eller låg vätska. Transmissioner är ökända för att inte på husbilar med tunga kroppar. Använd ficklampa och söka flitigt efter läckor i motorrummet och under RV. Differential höljen och fodral överföring ska också inspekteras.
3

Kör alla delsystem och apparater för flera minuter. Vattnet, som innefattar grå och svart vattentankar innehav, är benägen att läcka och kan förlora trycket vid användning. Många bedömare kommer att glömma detta, och inte testa systemet för fel genom att köra minst tio liter genom den. När systemet är trycksatt, stäng av den och hålla den vid tryck, leta efter läckage runt utsidan av RV. Slå på luftkonditioneringen, spis, mikrovågsugn, och andra apparater för att kontrollera deras verksamhet.
4

Slå på alla lampor. Du bör också kontrollera driften av generatorn enhet, om tillämpligt. Blåst lamporna är oftast inte svårt att reparera, men kan vara en indikator på ägare försummelse.
5

Inspektera trycksatt gas (LPG) systemet. Spisen, typiskt en gasdrivna modell, kommer att ha en LPG-tank placerad på utsidan av fordonet. Ugnen värmare och varmvattenberedare kommer också att vara gasdrivna på de flesta modeller. Kontrollera tank för rost, och utgångsdatum. Detta är en mycket ofta förbisedd del av husbilen, och kan vara lite dyra att ersätta.
6

Kontrollera taket för fläckar eller läckor. Vatten kommer att lämna en kontrollampa fläck på sälar och väggar, men patchar oftast bara kan upptäckas på taket. Klättra upp till taket och leta efter nya tak tjära ansökan, eller tecken på sprickor eller stress. Problemområden är oftast hörnen, längs tätningarna, och runt A /C-enheten.
7

Kontrollera däcken för ojämnt slitage. Husbil däck är oftast mycket dyrare än genomsnittet bildäck, och tecken på ojämnt slitage kan signalera en anpassning eller avstängning problem. Slitna suspensioner, vanliga på överbelastade husbilar, kan orsaka olyckor om de inte åtgärdas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77132.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.