Hur du köper en begagnad bil från en privat säljare

När du köper en begagnad bil, kanske du vill överväga att leta efter en privat säljare snarare än en etablerad återförsäljare. Individer som vill sälja ett kort som används är mindre benägna att använda högt tryck försäljning taktik, och kan vara villiga att skära en mer rättvis deal. Å andra sidan, privata säljare är mindre benägna att erbjuda garantier och planer service. När du köper bilen, du fastnar med eventuella befintliga problem. Se till att du vet vad du ska leta efter innan du köper en begagnad bil från en privat säljare. Instruktioner
1

Kontrollera Blue Book värde för den begagnade bil du vill köpa (se Resurser). Det borde ge dig en känsla av hur mycket bilen är värd baserad på märke, modell och år. En begagnad bil kommer troligen att erbjudas för något mindre än den blå boken värde.
2

Jämför säljarens begärda priset med priserna för liknande fordon i ditt område genom att använda Craigslist eller en liknande webbplats. Är säljaren erbjuda ett jämförbart pris? Om priset är betydligt lägre, förhöra sig om eventuella problem med bilen. Addera 3

Fråga ägaren om bilens historia. Har det repareras efter en olycka? Hur länge har han eller hon ägde bilen? Varför är fordonet säljs? Där har bilen främst drivits (stad, motorväg, off-road)? Ägaren bör vara öppen och rättfram om sådana frågor, och inte ge undvikande eller intetsägande svar.
4

ge bilen en grundlig okulärbesiktning. Leta efter läckande vätskor, begagnade däck och tecken på rost eller olycksfall skador. Kontrollera VIN-nummer (finns på instrumentpanelen och innanför dörrarna) för att se till att de är samma. Om de inte är, kanske bilen har stulits. Undersök bilen för tecken på att ägaren kanske försöker dölja skador, såsom en ny lack eller uppenbar arbete på kroppen.
5

Ta bilen för en provkörning. Undersök dess styrning, acceleration och övergripande hantering. Lyssna efter någon knackar i motorn, skrammel eller liknande tecken på ångest. När du är klar med disken, ge den en annan snabb gång över att leta efter läckande vätskor eller liknande problem.
6

Har bilen undersökas av en professionell mekaniker. Ring din lokala återförsäljare och be dem att ta en titt, eller kontakta en certifierad mekaniker i ditt område för att ge bilen en inspektion. Mekanikern bör vara objektiva och neutrala, enats både köpare och säljare. Har mekanikern lämna en skriftlig uppskattning av eventuella förväntade reparationer, med kopior för både dig och säljaren.
7

Kontakta en kredit union eller ansedd bank och be att få ställa upp ett lån eller en postväxel. Även om du har pengar att betala för bilen på framsidan, är det bättre att använda en postväxel. På så sätt kan du stoppa överföringen av medel om bilen visar sig vara stulen.
8

Förbered ett skriftligt köpebrev för säljaren att underteckna under den sista transaktionen. Dokumentet ska innehålla alla dina kontaktuppgifter - namn, adress och telefonnummer -. Tillsammans med fabrikat, modell, registreringsnummer och VIN-nummer på bilen
9

Se till att du får den rosa slip och registrering från säljaren. En legitim bilägare kommer att ha några problem att lämna över dessa material när försäljningen är klar. Din bank eller kredit unionen kan kräva ytterligare pappersarbete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77101.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.