Specifikationer för en 2005 Ford Focus 2.0 Motor

Den nordamerikanska 2005 Ford Focus 2-litersmotor tillhör Fords Duratec motorfamilj, och som av 2011, tillverkades i Chihuahua, Mexiko. Ford Motor Company sålde 2005 Focus bilar utrustade med 2-liters Duratec HE i Europa, även om en något detuned version fanns tillgängliga i Nordamerika. De 2006 och senare 2-liters Focus bilar tillgängliga i Nordamerika hade större hästkrafter. Bakgrund

Ford introducerade helt i aluminium fyrcylindrig Duratec HE-motorer 2001. Den Duratec HE debuterade i Europeiska 2001 Ford Mondeo, och 2-liters Duratec 20 först dök upp i den nordamerikanska 2003 Ford Focus-modeller. Enligt Ford Motor Company, utformat ingenjörerna Duratec att förbättra den totala bränsleekonomin, minskar motorljud och har en livslängd på minst 10 år. Addera Allmän specifikation

Den 2-liters Duratec 20 fyrcylindrig motor driver den nordamerikanska versionen av 2005 Ford Focus presenterade en 3,44-tums borrning och en 3.27-tums slaglängd. Dess kompressionsförhållandet var 10-till-1. Europeiska modeller är utrustade med 2-liters Duratec HE-motorer, som tillverkats i Spanien, presenterade en 10,8-till-1 kompressionsförhållande. En multi-point bränsleinsprutningssystem levererat bränsle från en 14-liters tank till motorn. Motorn för den nordamerikanska marknaden utvecklades 136 hästkrafter vid 6000 rpm och 132 foot-pounds av vridmoment vid 4.500 rpm. Den europeiska 2-liters Duratec HE utvecklade 145 hästkrafter.
Prestanda

Den nordamerikanska versionen av 2005 års Focus utrustad med 2-liters Duratec 20 och femväxlad manuell växellåda tjänade 22 mpg i staden och 32 mpg i landsvägskörning, vilket ger en kombinerad kurs bränsleförbrukning på 26 mpg. Focus kunde nå 328 miles på en full tank. Samma bil och motor utrustad med en fyra-växlad automatlåda tjänade 22 mpg vid stadskörning och 29 mpg på landsväg för en kombinerad bränsleförbrukning på 25 mpg. Det skulle kunna täcka 315 miles på en full tank.
Byggande

2-liters europeiska Duratec HE och den nordamerikanska Duratec 20 presenterade ett aluminiumblock och kisel aluminiumlegering cylindertoppen och med fyra ventiler per cylinder. Den Duratec cylindrar var utrustade med en integrerad kanal för återcirkulation av avgaserna för att förbättra bränsleeffektiviteten. Ford utformat blocket aluminium cylinder med en djup kjol och inkluderade en "strukturell" pan aluminium olja för ökad styrka. Ford ersatte konventionella kamrem med kamkedjan för ökad hållbarhet. Byggaren belagda kolvarna att minska kolväteutsläppen och anodiserade i ringspåren för att minska friktionen. Den 2-litersmotorn var också utrustad med en plast insugningsrör som hade en tendens att misslyckas i tidiga versioner, men strukturella frågor löstes vid den tidpunkt då 2005 Focus nå marknaden. Den högre kompressionsförhållande för de europeiska modellerna ryms krav premium bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77075.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.