Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Front End Alignment Vs. 4 Wheel Alignment

Den hjulupphängning på alla fordon har justerbara inställningar för att hålla framhjulen linje för optimal hantering och minimalt däckslitage. Attraktionen och köregenskaper kan påverkas negativt på fordon med out-of-line framvagnen, liksom de som uppvisar ojämnt däckslitage. Före den till 1980, bestod de flesta fjädring anpassningen jobb för kontroll och justering av framhjulen. Som av 2012 de flesta bilar har individuell fjädring bak som kan vara justerbar, men de flesta lastbilar fortfarande använda en fast bakaxel som inte är justerbar. Se till att din bil är att få rätt inriktning och att du inte betalar för tjänster som du inte behöver. Uppskov Angles

hjulupphängning förlitar sig på vissa vinklar och geometri för att hålla en gyllene medelväg mellan god hantering och minimalt däckslitage. Camber är vinkeln däcken lutar när man tittar på bilen framifrån eller baksidan. Slitna kulleder kan orsaka camber att byta vinkel, vilket skapar onödigt slitage på kanterna av däcken. Camber är det tänkt linje genom de främre och nedre punkter pivot av styr-lederna. Camber kan också ändras av slitna kulleder och kan påverka hanteringen. Den tå är den vinkel med vilken däcken pekar rakt fram. Slitna eller böjda dragstänger kan orsaka överdriven toe-in eller toe-out. Alla dessa vinklar bör kontrolleras under en anpassning för att säkerställa ditt fordon hanterar hyfsat med minsta däckslitage.
Front End Alignment

En främre hjulinställning är den mest grundläggande av front-end-tjänster och är oftast det billigaste. Endast vinklarna på framhjulen kontrolleras och justeras vid behov. Inriktningen av framhjulen med de bakre hjulen på fordonet inte beaktas vid en front-end inriktning. För ett fordon som har en fast bakaxel som inte har varit i en olycka, kan denna typ av tjänster är allt som behövs.
Thrust Alignment

Om ett fordon som har en fast bakaxel har varit i en olycka, kan ramen eller förenad kropp ha varit böjd eller vriden, vilket bakhjulen att spåra ur linje med framhjulen - ibland kallas hund-tracking eller hund -promenader. En enkel front-end inriktning kommer inte detektera detta tillstånd. En dragkraft anpassning inte bara kontrollerar anpassningen av framhjulen, men också ser till att framhjulen är i linje med bakhjulen. En dragkraft anpassningen är oftast något dyrare än en front-end inriktning.
Fyra Hjulinställning

En fyra-hjulinställning är vägen att gå om du har ett fordon som har justerbar främre och bakre fjädring. Detta är oftast den dyraste anpassningen tjänsten, eftersom det omfattar kontroll och justering av främre änden, kontrollera dragkraften anpassningen till bakhjulen och kontroll och justering av bakfjädringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76257.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.