Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Däck Load Range Explained

Alla däck har en viss belastning sortiment kombinerat med ett antal lager på sina sidor. Belastningen omfång anger lasten eller vikt ett däck kan bära på en specifik tryck anges i pounds per kvadrattum. Personbilsdäck har namngett belastningsområden eller förkortningar. Lätta lastbilar visar belastningsområden i stigande alfabetisk ordning, med högre bokstäver som betecknar tyngre konstruerade däck och högre tryck. Belastningsområden gäller olika fordonsdäck, men för allmänna ändamål, personbilar använder däck som klassificeras enligt tre belastning standarder. Lätt belastning personbilsdäck

"P" på sidoväggen står för passagerare däck, och följande nummer är metriska beteckningar. Lätta last däcken har den stämplade orden "Lätt belastning" eller har en "LL" förkortningen på däcksidan. Högsta tillåtna tryck för dessa däck är 35 psi, och de måste ha ett förhållande och bank på 45 grader eller under för att kvalificera sig för denna beteckning. Ett exempel skulle vara en P285/35R-19 LL. Lätt belastning däck har ett svagare betyg än standarddäck belastning passagerare och används vanligen i de mindre kompakta bilar.
Standardlast personbilsdäck
belastning

Standard P-metriska däck har en avsaknad av namn indikator på sidoväggen eller identifieras av bokstäverna SL. De har ett maximalt 35 psi betyg. De används på små eller medelstora personbilar och är starkare än lätt belastning däck. P235/75R-15 SL är ett exempel på en standardlast däck.
Extra Load personbilsdäck

P-Metric däck klassade för extra last definieras med orden "Extra Load" märkesvaror i sidoväggen, eller har en XL bokstäver beteckning. De har en max 41 psi rating, och är starkare än vanliga belastning däck. P235/75R-15 XL är ett exempel. Addera Euro-Metric Passenger standardlast

Euro-Metric Passenger standardlast däck kommer att ha någon identifierare på dess sidovägg, eller innehålla bokstäverna SL. De har en max 36 psi betyg och används i allmänhet på medelstora bilar. Addera Euro-Metric Passenger Extra Load

Euro-Metric passagerare extra last och förstärkta däck identifieras genom en RF eller XL sidovägg stämpel, som i 305/50R20 RF eller 305/50R20 XL. De har en max 42 psi rating, och är av tyngre konstruktion än Euro-Metric standard belastning däck.
Lätta lastbilar

LT-Numeriskt, LT-Flotation och LT-Metric lätta lastbilar har en märkesvaror belastning beteckning E eller LRE, eller en sidovägg ply rating, till exempel 10-lagers. Belastningen sortiment bokstav visas i alfabetisk ordning, från B till F, och det kommer att följa fälg numren storlek diameter. Bokstaven B representerar den svagare lastbärande däck och F representerar den tyngsta lastbärande däck.
Lätt lastbil däckbelastning Rating Scale

LT-numeriska, LT -Flotation och LT-Metric lätta lastbilar börjar med ett B 4 ply rating och bära en maximal 35 psi betyg. Den C-däcket har en 6-lagers betyg och bär en 50 psi betyg. D Däcket har en 8 ply rating med en 65 psi betyg. E Däcket har en 10 ply rating och en 80 psi rating, medan F däcket har en 12 ply rating och 95 psi max rating.
Special Trailer service Däck

Special Släpservice däck kommer i flera belastningsområden. De börjar med prefixet ST innan däckdimension. De har brev förkortningar som representerar lastområdet i alfabetisk bokstäverna B till och med E på däcksidan som följer kanten numret storlek diameter. De kanske bara har en enda bokstav beteckning eller ha en LR, eller orden Load Range, och sedan ett brev, som B, C eller E. Ett exempel skulle vara ST205/75R15 LRD.

ST-Metric Trailer service däckbelastning Rating Scale

ST-Metric Trailer service däckbelastning skala börjar med ett B 4 ply rating, med 35 psi. Den C 6 lagers däck har en maximal 50 psi, medan D 8 ply däck har en 65 psi betyg följt av E, tyngsta versionen, 10-lagers, med en 80 psi rating.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76254.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.