Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur Wheel Balansblock Arbete?

När däcken byts ut, är en av de processer som de bör sättas genom balansering. För att balansera däcken, behöver du ett hjul-balansering maskin. Efter ett nytt däck läggs på hjulet, är det flyttas från den ordinarie däcket maskinen till balancer. Detta testar för obalanser som kan orsaka hjulet vingla eller vibration när hjulet monteras på bilen. Statisk Balancer

statiska balansaxel är den äldsta typen av hjul-balansering maskin. De flesta butiker är beroende av modernare utrustning för att balansera hjulen, men några butiker med mekanik som lärt sig sitt hantverk år sedan använder dem. Ett hjul är placerad på en kon som tips i den riktning där hjulet är för tung. En luftbubbla i en syn, liknande bubblan i ett vattenpass, böjer bort från den tunga punkten. Arbetaren korrigerar sedan balansen med hjulvikter tills kon är rak och vattenpass.
Dynamisk balans Machines

Dynamisk balancers snurra hjulen samtidigt kontrollera balansen. Hjulet sitter på en maskin som snurrar däcket och hjulet snabbt att generera spinn liknar vad hjulet upplevelser på vägen. Dynamisk balancers använder datorer för att avgöra hur off-balansera ett hjul är. De exakta mätningar av hjulet tas och matas in i maskinen. Sedan börjar spinning och avläsningar att berätta reparation person var att ansöka hjulvikter att åtgärda eventuella obalanser läsa av sensorerna under hjulspinn.
On-Car Dynamic

annan typ av dynamisk balansblock fungerar på hjulen medan de fortfarande är på bilen. Maskinen fäster hjulet och snurrar det medan avläsningarna avseende balansen. Dessa maskiner snurrar ofta vid högre hastigheter än off-bil balansblock. Detta närmare replikerar verkliga vägförhållanden och ibland upptäcker balans frågor som andra typer av maskiner miss.
Balancing

När däcket professionella ser hur däcket är ur balans , måste han rätta till det. Normalt sker detta genom användning av hjulvikter. Dessa är små vägda klipp som knäpps på fälgen på din hjul. Mekanikern lägger vikter till off-balance sidan av hjulet tills balanseringsmaskinen visar en perfekt balanserad däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76252.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.