Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Om min bil drar åt höger varje gång jag kör det Vad är fel med det?

Den vanliga orsaken till ett fordon drar åt ena eller andra sidan är out-of-true inriktning på framaxeln. Denna fråga är lätt korrigeras, de flesta däck försäljningsställen har en anpassning verktyg, och kontrollen och justeringen förfarande kan snabbt göras. Som Charles Ofria noterar skriva för FamilyCar.com, en hjulinställning "består av att justera vinklarna på hjulen så att de är vinkelräta mot marken och parallellt med varandra." Om ryckande känslan kvarstår efter en justering, det finns flera andra faktorer för att kolla. En gör-det-själv alternativ

Om utskriften tillhandahålls av anpassningen ingenjör bekräftar att spårning är inte fel, däckrotation nästan alltid löser problemet. Först rotera framhjulen till de motsatta sidorna av axeln. Om detta inte slutar dra, rotera tillbaka däcken till fronten.
Hjulbalansering

Däck tillverkas inte till exakta toleranser. Efter den flytande gummiblandning som används för att göra dem formas runt de förstärkande banden som håller däcket runda, ojämnt det torkar, vissa delar är mikroskopiskt tunnare, lite tjockare. Detta skapar lättare och tyngre delar av däcket. Denna skillnad är uppgick av "hjul balansering," tekniker använder en speciell maskin för att lokalisera de ljusare områdena, då passar små blyvikter på fälgen för att utjämna skillnaderna
mekaniska problem.

Ett fordon som har byggts efter en katastrofal kollision kan ha en böjd chassi, nya glas, paneler kropp och en respray kan dölja detta för ögat, men känslan av att dra åt sidan eller andra bör vara en varning mot att köpa ett sådant fordon. Hjullager, bussningar, dragstänger och stötdämpare påverkar även styrkänsla. Att ha en mekaniker testa all utrustning på axeländarna kunde avslöja slitna komponenter.
Däckslitage

Ojämnt däckslitage kan skapa vad branschen kallar "däck drag." Om en out-of-balans eller dåligt hjulet har resulterat i slitbanan slitage är större på ena sidan av däcket än den andra - korrekt kallas "däck camber" - detta kommer att skapa däck pull. Ojämn lufttrycket inuti däck kan också ha en märkbar inverkan på rattens känsla. Tire sidoväggar kan påverka hantering. De villkor under vilka ett fordon hålls kan orsaka röta - detta brukar presenteras som synliga, små sprickor - och mjukgörande, vanligen identifieras av däcket ser ut att vara lite på trycket även när den är helt uppblåst. Ojämn däcksidan skick kan medföra, till exempel från fordonet alltid är parkerad med samma sida utsätts för varma, ljusa solljus.
Sidan av försiktighet

Pulling något till höger, även direkt efter en anpassning och när alla andra faktorer har testats, inte kan vara ett problem. Tekniker som är oförmögna att åtgärda en anpassning problem exakt brukar fela på sidan av försiktighet: Om komponenterna och slitage av en styrväxel förhindra en död rak följd, ingenjörerna lämnar förskjutning så att fordonet drar marginellt till höger istället än den vänstra. En bil justerad på det sättet kommer att dra av vägen, inte in i mötande trafik, om föraren mister kontrollen, till exempel från att somna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76250.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.