Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur Räta ett Bent motorcykel Tube

Om du någonsin varit i en motorcykelolycka, det förmodligen tog en vägtull på din motorcykel metallram. De flesta mc-ramar byggs från stora metallrör tillverkade av rör stål eller metallegering. Den dåliga nyheten är att din motorcykel ram kommer att böja efter en allvarlig olycka. Medan din motorcykel ram kan verka böjda bortom reparation, kan du räta ramen själv utan mycket motorcykel reparation erfarenhet. Saker du behöver
3/4-tums tjock plywood
rörkonsoler
skruvmejsel kit
Stålrör
Bågfil
Carpenter nivå
Mallet
Show Fler Instruktioner
1

lägga ut en 4 meter med 8 fot plywoodskiva som är minst 3/4-inches tjock och en jämn yta. Lay motorcykelns ram på plywoodskiva med den böjda delen av ramen ovanpå veden.
2

Bifoga flera rörkonsoler till den del av ramröret där ramen är böjd. Tryck på ramen mot plywood så att den platta sidan av varje rörkonsol sitter plant mot plywood. Fäst varje rörkonsol till plywood med två träskruvar. Det finns två skruvar i varje fäste för att rymma denna.
3

Mät den bockade delen av ramen. Köp en 1 1/4-tums stålrör. Mät en längd av stålröret för att matcha längden på den bockade delen av motorcykelns ram. Markera längden på stålrör med en märkpenna. Skär stålröret längden med en bågfil.
4

Sätt på ett par arbetshandskar och skyddsglasögon. Placera den uppmätta och skär stålrör direkt ovanpå av böjen på motorcykelns ram. Håll röret ordentligt på ramen med ena handen och med den andra handen strejk stålröret med en stål-headed mallet.
5

Kontrollera ramens rakhet ibland när du dunkar den med klubban. Gör detta genom att placera ett vattenpass på den böjda delen av ramen. Om luftbubblorna är i mitten av nivå mätare, är ramen rak.
6

Lossa rörkonsoler från plywood och avlägsna rörkonsoler från motorcykelns ram.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76248.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.