Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Tecken och symtom på en Slipped Radial Tire Belt

Säkra och pålitliga däck på din bil ger dig stabilitet på vägen och förmågan att ändra riktning. Om det finns ett problem med dina däck, kan köra din bil bli farlig och innebära en risk för en olycka. Radialdäck består av remmar av gummi material, ibland förstärkt med band av stål. Dessa band kan glida och orsaka problem med din körning. Styrning

En av de främsta funktionerna hos dina däck är att hjälpa dig att styra fordonet. Banden av däcket, speciellt de på utsidan av däcket, ger stabilitet för fordonet och låt det vända när du instruera genom ratten. När remmarna på däcket börjar slira, särskilt de på ytterkanterna, kan du hitta din bil är svårare att styra. Din bil kan anta en tendens att dra åt ena eller andra när ratten är rak. Detta kan härma symptomen på ett dåligt front-end.
Vibration
p Om remmarna i dina däck börjar slira, kan hjulen kastas ur balans. När däcken monteras på ett fordon, är de ofta balanserade med metall vikter för att säkerställa att de rullar utan att vibrera eller vinglar. Trots placeringen av dessa vikter, kan ett däck som har halka bälten börjar vibrera. Även denna vibration inte har en inverkan på din förmåga att köra din bil, kan du känna dig oftast vibrationer genom din ratt. Detta tecken är mest betydande vid låga hastigheter från 5 till 30 miles i timmen och högre hastigheter från 50 till 70 miles i timmen.
Sidewall Inspektion

bälten i ett radialdäck sträcka sig över hela däcket från den ena sidan till den andra. Ett syfte med dessa bälten är att öka styrkan av sidoväggen. När remmarna börjar slira och drar isär, försvagar sidoväggen. Detta kan orsaka sidoväggarna att spricka och synligt separat. Du kan också märka utbuktningar i sidan av däcket där det har svårt att hålla sin form. Större tårar också kan förekomma i sidoväggen.
Bana Inspektion

som spanar sidoväggar dina däck, bör du inspektera ofta trappstegen för att identifiera ett potentiellt problem . Kontrollera däckens efter tecken på sprickbildning eller separering i slitbanan. Leta efter tecken på de ståltrådar som visar igenom om du har stål-påtvingade radialdäck. Övervaka trappstegen för ojämnt slitage. Om ett bälte glider, kommer det att skapa en udda form på däcket som resulterar i ojämnt slitage baserat på platsen för den halkade bältet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76239.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.