Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man diagnostiserar Problem i Directional Däck

Directional däck är utformade för att erbjuda optimala prestanda under rotation i endast en riktning, medan traditionella symmetriska eller asymmetriska däck är tillverkade för att prestera lika bra vid rotation i endera riktningen. Tack vare sin unika design, riktade däck ger förbättrad bromsprestanda och erbjuder sportigare, mer aggressivt utseende jämfört med traditionella däck. På grund av bättre prestanda i regnet, är riktade däck används ofta i högpresterande situationer. I händelse av problem med riktade däck, kan du utföra vissa kontroller för att se om däcken behöver bytas. Instruktioner
1

Undersök däckets mönster slitagevarnare för tecken på ojämnt slitage eller lågt mönsterdjup. Om slitbanan är helt enkelt låg, kommer att ersätta de riktade däck med nya däck med fullt mönsterdjup kraftigt öka prestandan. Om slitbanan bärs i en ojämn sätt, har ett fordon inriktning test utfört och inspektera alla fjädringskomponenter för att säkerställa att de är alla rätt funktion.
2

Kontrollera att de riktade däcken är installerade på rotera i rätt riktning. Inspektera däcket för att säkerställa att riktningspilarna som visas på sidan av däcken pekar mot fordonets front. Eftersom riktade däck kan bara fungera när den roterar i avsedd riktning, installera däcken för att rotera på fel sätt kan leda till en märkbar drop-off i däckets prestanda.
3

Kontrollera att däcken har inte installerats på olika sidor av fordonet efter rotationen. På grund av arten av deras slitbanor konstruktion bör däcken vara endast roteras framifrån och bakåt och omvänt på samma sida av fordonet. Växla riktade däck från ena sidan av fordonet till en annan kan störa deras unika slitage mönster och kompromisser prestanda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76235.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.