Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Konvertera Däckstorlek och diameter

På metriska stora däck, är den totala diametern inte noterad. Denna mätning har en effekt på fordonet i vissa fall. Placera ett däck med en större diameter på din bil kan orsaka hastighetsmätaren läsa felaktigt, eftersom däcket färdas vidare på ett enda varv. En annan gång däckets diameter kan påverka ett fordon är när du försöker att passa en större däck under en bil. Om den totala diametern är för stor, kan däcket skaver mot fordonets kaross. Den totala diametern hos ett däck kan beräknas på bara några få steg. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Läs däckstorlek som är stämplat på däcksidan. Det kommer att läsa XXX /XXRXX, med "X" är en variabel. En vanlig däckstorlek att använda som ett exempel är 205/60R15. Den första siffran är däcken avdelning för bredd, är den andra proportioner eller sidovägg höjd och den tredje är den fälgdiameter.
2

Konvertera bilens bildförhållande som en procentsats, är detta lätt gjort som numret visar ett procenttal. I exemplet 205/60R15, är aspektkvoten 60 procent. Detta innebär däcksidan höjden är 60 procent av däckbredden.
3

Bestäm din däcksidan höjd i millimeter, genom att multiplicera sektionsbredden av aspekten procentsats hittades i steg 2. I exemplet däcket, är proportionerna 123 mm (205 x 0,60).
4

Konvertera avsnittet höjd i inches genom att multiplicera mätningen bildförhållande i steg 3 med 0,04. I exemplet däcket, omvandlar bildförhållandet till 4,92 inches (123 x 0,04).
5

Multiplicera konverterade bildformat, i steg 4, med två. Detta kompenserar för sidoväggen höjd upptill och sidoväggens höjd vid botten av däcket. Exemplet däcket mäter 9.84 inches.
6

Lägg antalet beräknas i steg 5 till fälgdiameter, noterat på sidoväggen, för att komma med däcken total diameter. Exemplet 205/60R15 däckets totala diameter konverterar till 24.84 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76218.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.