Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Problem med Hankook Tires

Hankook Tire, en av världens största tillverkare av däck till personbilar, utfärdat en säkerhet minns år 2010. Förare som har problem med Hankook däck bör konsultera National Highway Administration Traffic Safety (NHTSA) eller tillverkaren att avgöra om deras däck kan ha varit föremål för denna återkallelse att få gratis ersättare. Tidsplan

Den 17 december 2010 meddelade Hankook Tire NHTSA att det skulle påminna om 17.729 däck. På den tiden uppskattade Hankook det skulle börja meddela alla registrerade däck ägare i januari 2011.
Defect beskrivning

Vissa Hankook däck i storleken P265/70R17S RH03, vilket var säljs som ersättare däck för personbilar, kan innehålla ett fel som prestandatester visar kan orsaka däcken att uppleva mindre än väntat sidovägg prestanda.
Risk

För tidig förslitning av sidoväggarna hos dessa Hankook däck kan orsaka en blow-out. Ett däck blow-out kan orsaka en farlig olycka som kan leda till personskador och /eller skador på fordonet.
Reparation

Hankook kommer att ersätta de återkallade däcken fria kostnad. Anmälan inleddes i januari 2011 till däck ägare på rekord med Hankook. Förare som inte registrerar sina däck kanske inte har fått återkallande anmälan. Berörda konsumenterna bör kontrollera med NHTSA eller tillverkaren att avgöra om deras däck kan påverkas av detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76214.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.