Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Kan du sätta 15 - tums däck och fälg på en bil som har 16 - tums ?

Typiskt 16 - tums däck är dyrare än de flesta 15 - tums däck . Av den anledningen , vissa människor ändrar sina fälgar och däck till 15 tum , eftersom det kan spara en betydande summa pengar över tiden . Rullande Avstånd

Ett fordon utrustat med en 16 - tums fälg och däck paket kan ändras till en 15 - tums fälg och däck . Den viktigaste faktorn att beakta är den övergripande rullande avstånd , vilket är avståndet fordonet färdas med ett varv av däcket . De rullande avstånd ändras om den totala diametern på däcket och hjulet kombinationen ändras och som orsakar hastighetsmätaren vara felaktig. Så länge som den totala diametern är densamma , eller nära, kommer hastighetsmätaren felaktigheten vara lite till ingen .
Bredd

att behålla bilens rätta fotavtryck , eller belopp av slitbanan i kontakt med marken, måste fälgen bredd inte ändras . Detta betyder att om den ursprungliga fälgar är 16 inches med 7 inches , fälgar ersättningen ska vara 15 inches med 7 inches .
Lug Pattern

att spara pengar , kommer en del människor köper används eller rabatterade fälgar . Detta skapar problem när muttrarna " avståndet inte stämmer upp . Testa alltid - montera fälgar på bilen eller ta en klack mätverktyg för att kontrollera avståndet i hålen på ersättande fälgen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76212.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.